Ο Καθρέφτης της Κολάσεως

1

Έξυπνα μονταρισμένο, αλλά εντελώς σχηματικό και σεναριακά αφελές θρίλερ μεταφυσικού τρόμου.

Ο Καθρέφτης της Κολάσεως

Μια κοπέλα απομονώνεται με τον αδερφό της στο πατρικό τους, προσπαθώντας να αποδείξει με ένα επικίνδυνο πείραμα πως για το φόνο για τον οποίο ο τελευταίος καταδικάστηκε δεν ήταν υπεύθυνος ο ίδιος, αλλά ένας σατανικός καθρέφτης. Έξυπνα μονταρισμένο, αλλά εντελώς σχηματικό και σεναριακά αφελές θρίλερ μεταφυσικού τρόμου.

Ο Καθρέφτης της Κολάσεως - εικόνα 1

Πόσο φοβάστε τα παλιά έπιπλα; Ανάμεσα στα κάθε λογής οικιακά αντικείμενα που έχουν κατά καιρούς δαιμονιστεί επί της οθόνης, οι καθρέφτες κρατούν ένα καλό σερί («Μέσα Από τον Καθρέφτη» και «Διχασμένη» τα πιο πρόσφατα mirror thrillers), καθώς οι αντανακλάσεις είναι ένα πολλαπλά αξιοποιήσιμο –αλληγορικά ή μη– στοιχείο εκπλήξεων και σασπένς. Ο τηλεοπτικός Μάικ Φλάναγκαν ξεκινά από την παλιά μικρού μήκους του «Oculus: Chapter 3 - The Man With the Plan» (2006) και μας φέρνει αντιμέτωπους με μια σατανική αντίκα, έναν καθρέφτη που οδηγεί τους κατά καιρούς ιδιοκτήτες του στην παράνοια.
Για να αποδείξει πως αυτός και όχι ο αδερφός της είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία των γονιών τους, η Κάιλι απομονώνεται­ με τον τελευταίο στο πατρικό τους για να κάνουν ένα επικίνδυνο πείραμα. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από μεταφυσικές αυθαιρεσίες και απιθανότητες, τις οποίες ο Φλάναγκαν προσπαθεί μέσα από ένα δεξιοτεχνικό παράλληλο μοντάζ να βάλει σε μια αγωνιώδη σειρά (παρόν και παρελθόν διασταυρώνονται στον ίδιο χώρο). Μερικές φορές καταφέρνει να μας τρομάξει, αλλά τίποτα παραπάνω.

ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καθρέφτης της Κολάσεως

Oculus
1
  • Τρόμου
  • 2014
  • Διάρκεια: 104 '
  • Μάικ Φλάναγκαν

Μια κοπέλα απομονώνεται με τον αδελφό της στο πατρικό τους, προσπαθώντας να αποδείξει με ένα επικίνδυνο πείραμα πως για το φόνο για τον οποίο ο τελευταίος καταδικάστηκε δεν ήταν υπεύθυνος ο ίδιος, αλλά ένας σατανικός καθρέφτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.