Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας

2

Διασκεδαστικό, αλλά χωρίς πολλές ιδέες καναδικό καρτούν, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε προεφηβικό κοινό.

Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας

Ο Σέρλι, ένας εγωιστής και απερίσκεπτος σκίουρος που έχει εξοριστεί από τα ζώα του πάρκου, διότι κατέστρεψε τα αποθέματα τροφής τους, αποφασίζει να κάνει… ριφιφί σε ένα μαγαζί ξηρών καρπών που λειτουργεί ως προκάλυμμα μιας ληστοσυμμορίας. Διασκεδαστικό, αλλά χωρίς πολλές ιδέες καναδικό καρτούν, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε προεφηβικό κοινό.

Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας - εικόνα 1

Ο ελληνικής καταγωγής Καναδός animator Πίτερ Λεπενιότις έχει δουλέψει σε χολιγουντιανά projects («Toy Story 2», «Φαντασία 2000»), έγινε όμως γνωστός από την πολύ επιτυχημένη μικρού μήκους του «Surly Squirrel» (2005). Τώρα οι περιπέτειες του Σέρλι μετατρέπονται σε ταινία μεγάλου μήκους, με τον εγωιστή και απερίσκεπτο σκίουρο να προσπαθεί μόνος του να εξασφαλίσει τροφή, να καταστρέφει τα σχετικά αποθέματα των ζώων του πάρκου και τελικά να εξορίζεται στην αφιλόξενη πόλη. Εκεί όπου βρίσκει τον παράδεισο σε ένα μαγαζί ξηρών καρπών, το οποίο όμως λειτουργεί ως προκάλυμμα μιας ληστοσυμμορίας, κι έτσι ξεκινά μια σειρά από προβλέψιμες –άλλες καλοστημένες και άλλες αφελείς– παρεξηγήσεις. Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό, χωρίς όμως πολλές (σεναριακές και σχεδιαστικές) ιδέες καρτούν, το οποίο υμνεί τη φιλία και την ­αφοσίωση, απευθυνόμενο κυρίως σε προεφηβικό κοινό.
Καναδάς, Ν. Κορέα. 2014. Διάρκεια: 85΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ένας Σκίουρος Σούπερ-ήρωας

The Nut Job
2
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 85 '
  • Πίτερ Λεπενιότις

Ο Σέρλι, ένας εγωιστής και απερίσκεπτος σκίουρος που έχει εξοριστεί από τα ζώα του πάρκου, διότι κατέστρεψε τα αποθέματα τροφής τους, αποφασίζει να κάνει… ριφιφί σε ένα μαγαζί ξηρών καρπών που λειτουργεί ως προκάλυμμα μιας ληστοσυμμορίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Κόκκαλη είναι μητέρα και κόρη στο "Πολύδροσο" του The Boy

Οι συμπρωταγωνίστριες της νέας ταινίας του Αλέξανδρου Βούλγαρη μιλούν στο "α" για τη συμμετοχή τους στο ατμοσφαιρικό δράμα που ψηλαφεί τις έννοιες της μητρότητας και της απώλειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
16/05/2024

Τα οσκαρικά κοστούμια του "Poor Things" στο Μουσείο Μπενάκη

Οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Χόλι Γουάντινγκτον έρχονται το καλοκαίρι στην Αθήνα.

Πολύδροσο

Ένα υπόκωφης έντασης και ανεπιτήδευτης ποίησης φιλμ, το οποίο συγκινεί, εξαντλεί, ωστόσο, τις κινηματογραφικές εκπλήξεις του, καθώς εγκλωβίζεται στη φόρμα.

Βασιλιάδες του Κόσμου

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για ένα σκληρό δράμα νεορεαλιστικής ειλικρίνειας, χρωματισμένο με πινελιές ονειρικής φαντασίας.

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.