Αγόρια της Διπλανής Πόρτας

1,5

Μοντέρνα στο ύφος και τους χαρακτήρες, αλλά σεναριακά σχηματική και παλιομοδίτικά προβλέψιμη ρομαντική κομεντί.

Αγόρια της Διπλανής Πόρτας

Τρεις κολλητοί φίλοι που πλησιάζουν τα 30, ο ένας εκ των οποίων παντρεμένος εν διαστάσει, προσπαθούν να ρυθμίσουν την προσωπική τους ζωή αποφεύγοντας τις «επικίνδυνες» δεσμεύσεις. Μοντέρνα στο ύφος και τους χαρακτήρες, αλλά σεναριακά σχηματική και παλιομοδίτικά προβλέψιμη ρομαντική κομεντί.

Αγόρια της Διπλανής Πόρτας - εικόνα 1

Είναι εδώ και περίπου δύο ­δεκαετίες που το αμερικανικό σινεμά άρχισε, στην αρχή δειλά δειλά, να «πειράζει» την κλασική, αφόρητα μονότονη συνταγή των ρομαντικών κομεντί με την casual χαλαρότητα των ανεξάρτητων νεανικών κωμωδιών. Πιο καθημερινοί χαρακτήρες, πιο μοντέρνες καταστάσεις και διλήμματα, πιο φυσικοί διάλογοι, πάντα όμως η ίδια βασική σεναριακή πλοκή: αγόρι συναντά κορίτσι, οι δυο τους ερωτεύονται σφόδρα, οι φίλοι, οι γονείς, η μοίρα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε προσπαθούν να τους χωρίσουν, αλλά στο τέλος love conquers all. Αγνό προϊόν αυτής της νέας εκδοχής, τα «Αγόρια της Διπλανής Πόρτας» βάζουν στους τρεις κολλητούς­ (πριν από την ηλικία των 30) και πρωταγωνιστές το... πρωτότυπο ερώτημα της συναισθηματικής δέσμευσης, την οποία εκείνοι φοβούνται όπως ο ­διάβολος το λιβάνι, αλλά κατά βάθος ποθούν, καθότι στην πραγματικότητα δεν είναι παρά καλά, ρομαντικά και φοβισμένα παιδιά που αρνούνται να μεγαλώσουν.
Έτσι ανάμεσα σε αμέτρητα «what the fuck?», προχωρημένα σεξουαλικά αστεία, ετοιμόλογες ατάκες και τρυφερούς έρωτες ζωής που δυσκολεύονται να ολοκληρωθούν λόγω καθαρής σεναριακής αυθαιρεσίας, ο πρωτοεμφανιζόμενος Τομ Γκόρμικαν προσπαθεί να ψυχογραφήσει τους σύγχρονους αρσενικούς 20something, διασκεδάζοντας ταυτόχρονα με τις απωθημένες επιθυμίες και τις συναισθηματικές ανασφάλειές τους. Διαλέγει τον πιο μπανάλ κινηματογραφικό τρόπο, χαραμίζοντας έτσι ακόμη και το χαριτωμένο πρωταγωνιστικό του τρίο.

ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Αγόρια της Διπλανής Πόρτας

That Awkward Moment
1,5
  • Κομεντί
  • 2014
  • Διάρκεια: 94 '
  • Τομ Γκόρμικαν

Τρεις κολλητοί φίλοι που πλησιάζουν τα 30, ο ένας εκ των οποίων εν διαστάσει παντρεμένος, προσπαθούν να ρυθμίσουν την προσωπική τους ζωή αποφεύγοντας τις «επικίνδυνες» δεσμεύσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".