Ο Έρωτας Είναι το Τέλειο Έγκλημα

1

Φλύαρο, ελάχιστα αγωνιώδες και αφελές στην εξέλιξή του ψυχολογικό θρίλερ της χιτσκοκικής σχολής.

Ο Έρωτας Είναι το Τέλειο Έγκλημα

Ο Μαρκ είναι ένας 45άρης καθηγητής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, ο οποίος μπλέκει συχνά σε ερωτικές περιπέτειες με τις φοιτήτριές του. Όταν, όμως, η τελευταία κατάκτησή του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο ίδιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά απρόοπτων εξελίξεων. Φλύαρο, ελάχιστα αγωνιώδες και αφελές στην εξέλιξή του ψυχολογικό θρίλερ της χιτσκοκικής σχολής.

Ο Έρωτας Είναι το Τέλειο Έγκλημα - εικόνα 1

Έχοντας σχεδόν μόνιμο πρωταγωνιστή τον Ματιέ Αμαλρίκ, οι αδερφοί Λαριέ έχουν σκηνοθετήσει μέχρι τώρα έξι διαφορετικού είδους ταινίες, με γνωστότερη όλων τη σατιρική δραμεντί «Le Voyage aux Pyrenees», η οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κανών το 2008. Η τελευταία είναι ένα χιτσκοκικού τύπου ψυχολογικό θρίλερ γυρισμένο στις ελβετικές Άλπεις, με πρωταγωνιστή τον Μαρκ, ένα 45άρη καθηγητή λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, ο οποίος ζει με την αδερφή του και μπλέκει συχνά σε ερωτικές περιπέτειες με τις νεαρές φοιτήτριές του. Όταν όμως η τελευταία κατάκτησή του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά απρόοπτων εξελίξεων. Ταινία πάνω στην επιθυμία και τη σεξουαλική ενηλικίωση –όπως όλες οι ταινίες του μετρ–, ο «Έρωτας…» φλυαρεί αδιέξοδα γύρω από ένα αστυνομικό μυστήριο με ελάχιστο σασπένς, το οποίο μάλιστα δικαιολογείται ανεπαρκώς στο αμήχανο φινάλε.
Μήπως όμως πρόκειται για ένα φιλμ που ρίχνει το βάρος του στην ψυχολογία και στις σχέσεις των χαρακτήρων; Ούτε αυτό δυστυχώς συμβαίνει, καθώς οι Λαριέ γεμίζουν τη σεναριακή εξέλιξη με φιλολογικές αναφορές, εσφαλμένες συμπαραδηλώσεις (η επιβλητική παρουσία του φυσικού τοπίου, η σύγχυση ονείρου και φαντασίας, η αρχιτεκτονική του πανεπιστημίου, η εμμονή στο κάπνισμα…) κι ένα σωρό άχρηστες υποπλοκές, αποπροσανατολίζοντας έτσι τον θεατή με ένα κενό νοήματος εγκεφαλικό παιχνίδι που... πιο γαλλικό πεθαίνεις.
Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Έρωτας Είναι το Τέλειο Έγκλημα

L' Amour Est un Crime Parfait
1
  • Θρίλερ
  • 2013
  • Διάρκεια: 110 '
  • Αρνό και Ζαν - Μαρί Λαριέ

Ο Μαρκ είναι ένας 45άρης καθηγητής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο της Λοζάνης, ο οποίος μπλέκει συχνά σε ερωτικές περιπέτειες με τις φοιτήτριές του. Όταν, όμως, η τελευταία κατάκτησή του εξαφανίζεται μυστηριωδώς, ο ίδιος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά απρόοπτων εξελίξεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".