Ο κος Πίμποντι και ο Σέρμαν

3

Επιμορφωτικές περιπέτειες, σασπένς, χιούμορ και ευφυή λογοπαίγνια συνδυάζονται σε μια πανέξυπνη animated ιστορία εναλλακτικής οικογενειακής συμφιλίωσης. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

Ο κος Πίμποντι και ο Σέρμαν

Ο κος Πίποντι, ένας ιδιοφυής σκύλος, πανεπιστήμονας, ολυμπιονίκης και επιτυχημένος επιχειρηματίας, έχει υιοθετήσει ένα νεαρό αγόρι, τον Σέρμαν. Όταν η κηδεμονία του τίθεται εν αμφιβόλω, η προσπάθειά του να αποδείξει πως είναι καλός πατέρας θα οδηγήσει αυτόν, τον Σέρμαν και τη φίλη του Πένι σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στο χρόνο, από την αρχαία Τροία ως την Αίγυπτο των Φαραώ και την αναγεννησιακή Ιταλία. Επιμορφωτικές περιπέτειες, σασπένς, χιούμορ και ευφυή λογοπαίγνια συνδυάζονται σε μια πανέξυπνη animated ιστορία εναλλακτικής οικογενειακής συμφιλίωσης. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

Ο κος Πίμποντι και ο Σέρμαν - εικόνα 1

Οκ. Πίμποντι, ένας ιδιοφυής σκύλος, νομπελίστας πανεπιστήμονας, ολυμπιονίκης κι επιτυχημένος επιχειρηματίας­, πρωτοεμφανίστηκε στο τηλεοπτικό «The Rocky & Bullwinkle show» στις αρχές των ’60s, για να επανέλθει τώρα κινηματογραφικός, τρισδιάστατος κι έχοντας εφεύρει το Χρονοαβγό, μια μηχανή που ταξιδεύει σε παρελθόν και μέλλον. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν επιβιβάζονται σε αυτό ο υιοθετημένος γιος του Σέρμαν, ένα εξάχρονο αγόρι, και η σκανδαλιάρα συμμαθήτριά του Πένι και βρίσκονται στην αυλή του Φαραώ Τουταγχαμών.
Ο απόλυτα ψύχραιμος κ. Πίμποντι έχει φυσικά τη λύση, το ταξίδι τους όμως κρύβει ακόμη πολλά απρόοπτα, τα οποία θα τους φέρουν στην Τροία, την αναγεννησιακή Φλωρεντία και, τέλος, σε μια Νέα Υόρκη έτοιμη να καταστραφεί ολοσχερώς από τη διαταραχή του χωροχρονικού συνεχούς. Πολύ πιο στερεά, η αφηγηματική συνέχεια του ευρηματικού αυτού animation διατηρείται σχεδόν μέχρι τέλους (το πιο συγκαταβατικό και προβλέψιμο μέρος του φιλμ), καθώς οι περιπέτειες του χαριτωμένου τρίο αποδεικνύονται ιστορικά διασκεδαστικές.
Ο σεναριογράφος επεισοδίων του «Γραφείου κηδειών Φίσερ» και του «Lost» Κρεγκ Ράιτ γεμίζει με ιδέες κι έξυπνα λογοπαίγνια το χρονικό πηγαινέλα, ο Ρομπ Μίνκοφ («Ο Βασιλιάς των Λιονταριών») του προσδίδει το κατάλληλο κωμικό τάιμινγκ, αλλά είναι ο χαρακτήρας του αξιολάτρευτου κ. Πίμποντι, ultra cool, ευφυολόγος και βαθιά συναισθηματικός, που κλέβει με άνεση την παράσταση. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
ΗΠΑ. 2014. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κος Πίμποντι και ο Σέρμαν

Mr. Peabody and Sherman
3
  • Animation
  • 2014
  • Διάρκεια: 92 '
  • Ρομπ Μίνκοφ

Ο κ. Πίμποντι, ένας ιδιοφυής σκύλος, νομπελίστας πανεπιστήμονας, ολυμπιονίκης και επιτυχημένος επιχειρηματίας, έχει υιοθετήσει ένα νεαρό αγόρι, τον Σέρμαν. Όταν η κηδεμονία του τίθεται εν αμφιβόλω, η προσπάθειά του να αποδείξει πως είναι καλός πατέρας θα οδηγήσει αυτόν, τον Σέρμαν και τη φίλη του Πένι σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στο χρόνο, από την αρχαία Τροία ως την Αίγυπτο των Φαραώ και την αναγεννησιακή Ιταλία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 23/5

Άντονι Χόπκινς, Ράσελ Κρόου και Ράιαν Ρέινολντς προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/05/2024

Αποχαιρετήστε τον Γιούργκεν Κλοπ με αυτό το must ντοκιμαντέρ

Οι άνθρωποι δούλεψαν στενά με τον σπουδαίο προπονητή της Λίβερπουλ μιλούν στα πέντε επεισόδια του "Jürgen".

77ο Φεστιβάλ Καννών: Ο Λάνθιμος διηγείται κατασκότεινες "Ιστορίες Καλοσύνης"

Επιστροφή στην εποχή του "Κυνόδοντα" και των "Άλπεων" για τον Έλληνα σκηνοθέτη, ο οποίος αν και εντυπωσιάζει με τη γεμάτη αυτοπεποίθηση δεξιοτεχνία του, κινδυνεύει να χάσει πολλούς από τους όψιμους θαυμαστές του.

Έρχονται κλασικά ιαπωνικά αριστουργήματα στα θερινά σινεμά

Ακίρα Κουροσάβα, Μίκιο Ναρούσε, Σοσέι Ιμαμούρα, Κένζι Μιζογκούτσι, Γιασουχίρο Όζου, Κον Ιτσικάουα, Κιγιόσι Κουροσάουα, Τακάσι Μίικε, Τεϊνοσουκε Κινουγκάσα, Χιρόσι Τετσιγκαχάρα & Μασάκι Κομπαγιάσι, σε ένα αφιέρωμα στους Ιαπωνικούς κινηματογραφικούς θησαυρούς.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-22/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Στο φεστιβάλ Αγών το σινεμά συναντά την αρχαιολογία

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης όπου η ιστορία εμπνέει τον κινηματογράφο.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Το Megalo (χαμένο) στοίχημα του Φράνσις Κόπολα

Διπλά βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα, ο σκηνοθέτης του "Νονού" παρουσιάσε στις Κάννες το κινηματογραφικό σχέδιο στο οποίο επένδυσε σαράντα χρόνια από τη ζωή του. Το "Megalopolis", όμως, αποδείχτηκε δυστυχώς μια εκκωφαντική αποτυχία.