Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D

2

Συνδυασμός live action και ψηφιακού animation σε μια εκπαιδευτική, χιουμοριστική προϊστορική περιπέτεια με απίστευτη τρισδιάστατη αληθοφάνεια.

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D

Οι περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου και ερωτευμένου δεινόσαυρου στο τέλος της κρητιδικής περιόδου. Συνδυασμός live action και ψηφιακού animation σε μια εκπαιδευτική, χιουμοριστική προϊστορική περιπέτεια με απίστευτη τρισδιάστατη αληθοφάνεια.

Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους 3D - εικόνα 1

H βραβευμένη με Emmy και BAFTA σειρά ντοκιμαντέρ του BBC για την εποχή των δεινοσαύρων «Walking with dinosaurs», η οποία συνδύαζε αληθινά ντεκόρ με CGI (ψηφιακό) animation, δοκιμάζει τώρα την κινηματογραφική εκδοχή της μεταφέροντάς μας στα τέλη της κρητιδικής περιόδου, περίπου πριν από 70 εκατομμύρια χρόνια. Με καθαρά εκπαιδευτική διάθεση προς το νεανικό target group της, συνδυάζει κάποιες στοιχειώδεις επιστημονικές πληροφορίες με τις περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου κι ερωτευμένου δεινόσαυρου, ο οποίος από περίγελως της αγέλης θα γίνει τελικά ο σωτήρας και ηγέτης της (θα πάρει και το κορίτσι). Το καταπληκτικό 3D δίνει εντυπωσιακή αληθοφάνεια στις σκηνές δράσης, θυμίζοντάς μας πόσο έχει εξελιχτεί η τεχνολογία των οπτικών εφέ από την εποχή του «Τζουράσικ Παρκ».
Οι Μπάρι Κουκ («Μουλάν», «Ο ­Γιος του Αϊ-Βασίλη») και Νιλ Νάιτιν­γκεϊλ (παραγωγός πολλών τηλεο­πτικών ντοκιμαντέρ) όμως δεν έχουν κάποια ενδιαφέρουσα πλοκή για να εξελίξουν, ενώ τόσο το ρομαντικό όσο και το χιουμοριστικό στοιχείο (να μην πούμε για το σύγχρονο live action της αρχής και του τέλους) δυσκολεύονται να δέσουν με την περιπέτεια, σε ένα κινηματογραφικό σύνολο που μπορεί να πείσει όσους θεατές έχουν τελειώσει το δημοτικό. Γιατί για όλους τους υπόλοιπους η οπτικά­ εντυπωσιακή ξενάγησή τους στο μεσοζωικό αιώνα δεν μπορεί να τους κρατήσει το ενδιαφέρον ­περισσότερο από ένα τέταρτο – είκοσι λεπτά το πολύ.

ΗΠΑ, Μ. Βρετανία. 2013. Διάρκεια: 87΄. Διανομή: ODEON.

Περισσότερες πληροφορίες

Περπατώντας Με Τους Δεινόσαυρους: Η Ταινία (3D)

Walking with Dinosaurs 3D
2
  • Animation
  • 2013
  • Διάρκεια: 87 '
  • Μπάρι Κουκ

Οι περιπέτειες του Πίτση, ενός μικρού το δέμας, αλλά γενναίου και ερωτευμένου δεινόσαυρου στο τέλος της κρητιδικής περιόδου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".