Free Birds

2

Έξυπνο, αλλά ελάχιστα αστείο κινούμενο σχέδιο, αναποφάσιστο ως προς το ύφος του.

Free Birds

Ο Ρέτζι είναι μια έξυπνη κι αιρετική στις απόψεις της γαλοπούλα, η οποία αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον μεγαλόσωμο, θαρραλέο και άμυαλο Τζέικ σε ένα περιπετειώδες ταξίδι πίσω στο 17ο αιώνα, με σκοπό την αλλαγή του παραδοσιακού μενού της Ημέρας των Ευχαριστιών. Έξυπνο, αλλά ελάχιστα αστείο κινούμενο σχέδιο, αναποφάσιστο ως προς το ύφος του. Προβάλλεται μεταγλωττισμένο, τόσο σε απλό όσο και σε 3D φορμά.

Free Birds - εικόνα 1

Παλιός animator της Pixar, ο Τζίμι Χέιγουορντ δοκίμασε ανεπιτυχώς να περάσει από τα κινούμενα σχέδια («Χόρτον») στην αληθινή δράση («Jonah Hex»), για να γυρίσει πίσω σε αυτό που ξέρει καλύτερα: τον animation συνδυασμό περιπέτειας, κωμωδίας και διαχρονικά καλοπροαίρετων μηνυμάτων, αυτήν τη φορά μέσα από την ιστορία δύο γαλόπουλων που ταξιδεύουν στο χρόνο. Είναι ο έξυπνος κι αιρετικός στις γαλοπουλο-απόψεις του Ρέτζι και ο μεγαλόσωμος, θαρραλέος και παρορμητικός Τζέικ αυτοί που αναλαμβάνουν να επιστρέψουν στο 17ο αιώνα με σκοπό την αλλαγή του παραδοσιακού μενού της Ημέρας των Ευχαριστιών, σώζοντας έτσι όλες τις γαλοπούλες του μέλλοντος. Η δοκιμασμένη συνταγή του παιδικού θεάματος είναι καλογραμμένη, έξυπνα διανθισμένη με σινεφίλ αναφορές (από το «Avatar» μέχρι το «Braveheart») αλλά κι έντονα αντιρατσιστικά μηνύματα που αφορούν τη συμπεριφορά των λευκών αποίκων απέναντι στους ινδιάνους. Η πλοκή, αν και λιγάκι μπερδεμένη για τους πολύ μικρούς θεατές, εξελίσσεται διασκεδαστικά, δεν είναι όμως ιδιαίτερα αστεία ή ευρηματική, ενώ ελάχιστα αξιοποιείται και το τρισδιάστατο βάθος πεδίου. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη, τόσο σε απλό όσο και σε 3D φορμά. ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Γαλοπούλες το ’Σκασαν

Free Birds
2
  • Animation
  • 2013
  • Διάρκεια: 91 '
  • Τζίμι Χέιγουορντ

Ο Ρέτζι είναι μια έξυπνη κι αιρετική στις απόψεις της γαλοπούλα, η οποία αναγκάζεται να συνεργαστεί με τον μεγαλόσωμο, θαρραλέο και άμυαλο Τζέικ σε ένα περιπετειώδες ταξίδι πίσω στο 17ο αιώνα, με σκοπό την αλλαγή του παραδοσιακού μενού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.