Κυριακάτικο brunch με την 9μηνη Κάτια

Γίνεται να ευχαριστηθείς brunch έξω, με τα παιδιά στο τραπέζι; Με την Tripp Trapp της Stokke όχι απλώς γίνεται, αλλά είναι μια εμπειρία πιο απολαυστική κι από το ίδιο το brunch!

stokke τελικο

Αγαπημένη μου Κάτια,

Έχω κάτι να μοιραστώ μαζί σου: το πρωινό φρούτο είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας μου. Και κάτι ακόμα: το ίδιο το φρούτο δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο. Αυτό που κάνει αυτήν τη συνήθεια τόσο γλυκιά, είναι όλη η διαδικασία που τη συνοδεύει: που πάμε μαζί στην κουζίνα, ετοιμάζουμε μαζί το πρωινό μας (φρουτόκρεμα για σένα, γιαουρτάκι με ό,τι φρούτο περισσέψει για μένα), που καθόμαστε μετά οι δυο μας στην τραπεζαρία - εγώ στην κεφαλή κι εσύ δίπλα μου για να χαζεύεις τα φυτά που λάμπουν στον πρωινό ήλιο στο μπαλκόνι –, ο ενθουσιασμός σου όταν σου φοράω την ποδίτσα σου κι η χαρά όταν το μπολάκι σου προσγειώνεται στο τραπέζι. Το να ξεκινάω τη μέρα μου λουσμένη σε τέτοιο φως, είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έχεις φέρει στη ζωή μου.

Brunch στο Green Park με το καρεκλάκι Tripp Trapp της Stokke
"Χάρη στην μοναδική εργονομία του, το καρεκλάκι Tripp Trapp είναι φτιαγμένο για να κάθεσαι μαζί μας στο τραπέζι σαν ισότιμο μέλος του οικογενειακού φαγητού, χωρίς περιττά αξεσουάρ που θα σε αποσπούσαν από το να συμμετέχεις στη χαρά του να βρισκόμαστε όλοι μαζί γύρω από λαχταριστές λιχουδιές".

Το ότι ο μπαμπάς είναι καλοφαγάς, το ξέρεις. Αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω, όμως, είναι πως, περισσότερο απ’ το καλό φαγητό στο πιάτο, αυτό που στ’ αλήθεια ευχαριστιέται ο μπαμπάς, είναι το τραπέζι. Όχι το έπιπλο, μη γελάς! Αλλά η παρέα γύρω του. Τα κυριακάτικα τραπεζώματα που έκανε η προγιαγιά σου (η μαμά της νόνας σου, δηλαδή), είναι χαραγμένα στο μυαλό μου σα μερικές απ’ τις πιο πολύχρωμες αναμνήσεις: όλη η οικογένεια μαζεμένη γύρω από το ταψί, έφτιαχνε με τα γέλια, τις κουβέντες και τα πειράγματα - ακόμα και με τις φωνές και τους καβγάδες της καμιά φορά - ένα ψηφιδωτό από εικόνες και ήχους που αντηχούν ακόμη στην ψυχή μου. Μια πολύχρωμη κλωστή απ' το παρελθόν που διατρέχει και το σήμερα, γιατί για τον μπαμπά το φαγητό δεν είναι απλώς κάτι που τρώμε για να μην πεινάμε. Αλλά αφορμή για κάτι παραπάνω: να βρισκόμαστε με ανθρώπους που αγαπάμε, να μιλάμε, να εκφραζόμαστε, να μοιραζόμαστε, να ευχαριστιόμαστε. Μαζί.

Brunch στο Green Park με το καρεκλάκι Tripp Trapp της Stokke
"Η Tripp Trapp μάς βοήθησε πάρα πολύ στο να τρώμε όλοι μαζί σαν οικογένεια στο τραπέζι. Ο μικρός μπορεί να ανεβοκατεβαίνει μόνος του, χάρη στο σκαλοπάτι που διαθέτει και που τον βοηθάει καθημερινά στην αυτονομία του. Επίσης λατρεύω το ότι προσαρμόζεται από την βρεφική ηλικία ως την ενηλικίωση και είναι μια καρέκλα που μεγαλώνει μαζί του." - Ανδριανή Γεωργούλη @mybabybear

stokke super new

Από όταν ήρθες στις ζωές μας πριν από 9 μήνες, ο μπαμπάς πάντα αναρωτιόταν πώς – και κυρίως πόσο γρήγορα! – θα μπορούσε να αρχίσει να φτιάχνει και για σένα τέτοιες εικόνες. Όπως μαντεύεις, η μαμά είχε την απάντηση – η μαμά έχει πάντα την απάντηση! Ήταν το καρεκλάκι Tripp Trapp της Stokke, ένα καρεκλάκι που, από το 1972, μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά, με στόχο ακριβώς αυτό: να βοηθάει γονείς και παιδιά να φτιάχνουν μαζί εικόνες που κρατάνε για πάντα, γύρω από το τραπέζι!

stokke super new
"Η Tripp Trapp είναι κάτι παραπάνω από μια καρέκλα. Είναι το safe place του μικρού μας, καθώς εκεί νιώθει άνετα και ασφάλεια για να παίζει. Ήταν δίπλα μας από την πρώτη ημέρα με το newborn set, φέρνοντας το μωρό μας στο ύψος μας. Είναι η σύνδεση όλης της οικογένειας τη στιγμή του φαγητού, ή στις δραστηριότητες που απαιτούν καθιστή θέση. Για το μόνο πράγμα που μετάνιωσα, είναι που δεν την είχα πάρει νωρίτερα, και για τη μεγάλη μου κόρη!" - Αναστασία Πατρίκη @anastasia_pa

Brunch στο Green Park με το καρεκλάκι Tripp Trapp της Stokke

Χάρη στη μοναδική εργονομία του, το καρεκλάκι Tripp Trapp είναι φτιαγμένο για να κάθεσαι μαζί μας στο τραπέζι σαν ισότιμο μέλος του οικογενειακού φαγητού, χωρίς περιττά αξεσουάρ που θα σε αποσπούσαν από το να συμμετέχεις στην καθημερινή ιεροτελεστία της μοιρασιάς. Επιπλέον, χάρη στην εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή του από μασίφ ξύλο οξιάς, είναι ένα καρεκλάκι που θα κρατήσει όσο και η αγάπη μας για εσένα: για πάντα. Σχεδιασμένο με τρόπο τέτοιο ώστε να μεταμορφώνεται και να εξελίσσεται ακολουθώντας τις ανάγκες σου από τη στιγμή που γεννιέσαι, θα μεγαλώνει μαζί σου ώστε να είναι κάτι που πάντα θα σε συνδέει με εμάς και τα μαζέματά μας γύρω από το τραπέζι.

stokke
"Η Tripp Trapp είναι η καρέκλα που μας ενώνει, γιατί δίνει την ευκαιρία στο παιδί να κάθεται μαζί μας στο τραπέζι, την ώρα του φαγητού, στο ίδιο ύψος με εμάς. Δεν είναι όμως απαραίτητη μόνο για το φαγητό, είναι και για το διάβασμα, τις χειροτεχνίες, τη ζωγραφική. Είναι το καρεκλάκι που μας φέρνει πιο κοντά και κάνει την καθημερινότητα εύκολη και απολαυστική." - Τόνια Βάθη @tostaki 

Και λειτουργεί! Με τη βοήθεια της Stokke, το να συμμετέχεις στα μεγάλα τραπεζώματα με συγγενείς και φίλους είναι κάτι απόλυτα φυσικό για εσένα, ενώ δε χρειάζεται να σου πω πόση ζεστασιά φέρνει στις καρδιές όλων το λαμπερό σου χαμόγελο. Έτσι, την περασμένη Κυριακή που μας κάλεσε η ίδια η Stokke για ένα υπέροχο brunch στον καταπράσινο, καλοκαιρινό κήπο του "Green Park", ήταν απόλυτα φυσιολογικό να δεχτούμε με μεγάλη ευχαρίστηση και χωρίς κανένα δισταγμό. Όπως βλέπεις από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε, απολαύσαμε κι εμείς όσο κι εσύ τον ενθουσιασμό του να κάνεις καινούριους φίλους γύρω από τραπέζια γεμάτα νοστιμιά και χαρά.

Brunch στο Green Park με το καρεκλάκι Tripp Trapp της Stokke

Και ξέρεις τι μου δίνει ακόμη περισσότερη χαρά; Ότι το καρεκλάκι σου είναι τόσο βολικό και ευπροσάρμοστο, που μπορείς και κάθεσαι δίπλα μου ακόμη κι αυτή τη στιγμή, στο γραφείο μας, την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές. Όπως θα είμαι πάντα δίπλα σου κι εγώ, για πάντα.

Με πολλή, πολλή αγάπη,

Ο μπαμπάς σου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.