Ο "Μορμόλης" βάζει τα γιορτινά του

Η Συντεχνία του Γέλιου μάς δίνει ραντεβού στο Σύγχρονο Θέατρο με το πιο μουσικό της έργο, αυστηρώς κατάλληλο για την περίοδο των Χριστουγέννων, κι όχι μόνο.

Ο Μορμόλης Νάντια Παναγοπούλου©

Η Συντεχνία του Γέλιου μάς δίνει ραντεβού στο Σύγχρονο Θέατρο καθόλη τη διάρκεια των γιορτών. Όχι μόνο με το ολοκαίνουργιο "Είμαστε Πάτσι", που πραγματεύεται το θέμα της ισότητας των φύλων μέσα από το γέλιο και τη λυτρωτική σάτιρα, αλλά και με το πιο μουσικό έργο του ρεπερτορίου της. Φυσικά μιλάμε για τον "Μορμόλη" του Ράινερ Χάχφελντ, αυστηρώς κατάλληλο για την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού δεν απευθύνεται μόνο στους μικρούς αλλά και στους μεγάλους θεατές, όπως όλες οι παραστάσεις της ομάδας παιδικού και νεανικού θεάτρου. Μια παράσταση με συναυλιακά χαρακτηριστικά που μέσα από τα διαχρονικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού ξεσηκώνει το κοινό, εκθέτει σύνθετα κοινωνικά ζητήματα με τρόπο εύληπτο από τα παιδιά και εκφράζει όλα αυτά που δεν μπορούν να πουν στους μεγάλους.

Ο Μορμόλης
Νάντια Παναγοπούλου©

Ο "Μορμόλης" επεξηγεί με τον καλύτερο τρόπο το όραμα και την επιμονή της Συντεχνίας του Γέλιου σε ένα είδος θεάτρου με κοινωνικές ανησυχίες που αποτελεί πέρασμα από το παραμύθι στο ρεαλισμό με αγάπη, αυθάδεια και μπόλικη πλάκα. Η σκηνοθεσία είναι των Γιώργου Παλούμπη και Βασίλη Κουκαλάνι. Πρωταγωνιστούν οι Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Δήμος Μαμαλούδης.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μορμόλης

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο φανταστικός φίλος των παιδιών εκφράζει ελεύθερα όλα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους, σε ένα έργο που λειτούργησε ως αφετηρία νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως, με τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού.

Σύγχρονο Θέατρο

Ευμολπιδών 45

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.