Συζήτηση με την Anastasia Ax στην State of Concept

Η Anastasia Ax θα μιλήσει για το έργο της δίνοντας μια προσωπική οπτική και θα συζητήσει με το κοινό στην γκαλερί State of Concept Athens στις 28/3.

Συζήτηση με την Anastasia Ax στην State of Concept

Η State of Concept Athens gallery σας προσκαλεί σε μια συζήτηση με την καλλιτέχνιδα Anastasia Ax το Σάββατο 28/3 στις 5μ.μ. Η Anastasia Ax θα μιλήσει για το έργο της δίνοντας μια προσωπική οπτική και επεκτείνοντας παράλληλα τη συζήτηση γύρω από την τέχνη της performance. Η καλλιτεχνική πρακτική της καλύπτει ένα εύρος καλλιτεχνικών μέσων – σχέδιο, γλυπτική, ήχος και performance – που συχνά αναμειγνύονται και αποδομούνται μέσα στο ίδιο έργο για να δημιουργήσουν κάτι νέο. Κάθε performance είναι μια νέα performance. Η συνάντηση του performer με το κοινό, κάθε απόπειρα αποδόμησης του υπάρχοντος υλικού, υποδεικνύουν μια κατάσταση ρευστότητας και ελεύθερης δράσης όπου το μέσα γίνεται έξω και αντίστροφα. Ο ρόλος που παίζει το μελάνι σε αυτές τις δράσεις είναι διπλός. Από τη μια ανήκει στον χώρο του σχεδίου και αναφέρεται στη φυσική πράξη που γεμίζει τον λευκό χώρο, ενώ από την άλλη μπορεί να γίνει αντιληπτό ως δηλητήριο, χολή ― η έννοια της μελαγχολίας και της καταστροφής. Οι ακατέργαστες ενέργειες που σχετίζονται με το πιτσίλισμα, με το χάος, μεταμορφώνουν τις γραμμικές διαστάσεις του χρόνου σε κυκλικές στιγμές: η απρόβλεπτη και ανοιχτή μορφή μιας κατάστασης που δίνει υπόσταση σε νέες σκέψεις και νέες κοινωνικές δομές. Η ομορφιά είναι μια ομορφιά σημαδεμένη από ίχνη και κοιλότητες. Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η Anastasia Ax (1979) ζει και εργάζεται στην Αθήνα και στη Στοκχόλμη. Σπούδασε στο Royal College of Art, Stockholm (2003-2006) και στο Royal Danish Art Academy, Copenhagen (2000-2002). Συμμετοχή σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις: Pan Theon, ActionBabySplash, Moderna Museet, Malmö (2015); Exile, Kunsthalle Athena, Athens (2014); The World As Of Yesterday, UNTITLED, Miami Beach (2014); Swallowed Fear, ISCP, New York (2013); Exile, SINNE, Helsinki (2013); Imagine Death, Swedish Energies, ISSUE Project room (2012); Step into the current, AM art-space, Shanghai (2012). Το 2012 συμμετείχε στο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του International Studio and Curatorial Program (ISCP), New York. Η Anastasia Ax είναι υποψήφια για το International Faber-Castell Drawing Award 2015.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.