Τι μαγειρεύουν 12 σύγχρονοι καλλιτέχνες (οι Γ. Γρηγοριάδης, Γ. Γυπαράκης, Θ. Ζαφειρόπουλος, Κ. Ιωαννίδης, Δ. Φουτρής, Αλ. Ψυχούλης κ.ά.) στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας στου Ψυρρή; Στην έκθεση «Η αντανάκλαση του πιάτου» (εγκαίνια: 30/3, 9-11 μ.μ.) θα μας κάνουν το τραπέζι «σερβίροντας» εικαστικές δημιουργίες που διερευνούν τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμού με κύριο εργαλείο τους το φαγητό, αλλά και δικές τους συνταγές που θα μπορούμε να δοκιμάσουμε στο εστιατόριο του μουσείου! Επιπλέον στο πωλητήριο θα διατίθενται σχετικά πολλαπλά αντικείμενά τους. «Η σχέση των διατροφικών συνηθειών με τον εκάστοτε πολιτισμό διαχρονικά αναδεικνύει τη διατροφή και τις συνήθειές της ως το σημαντικότερο πολιτισμικό χαρακτηριστικό», σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Λίνα Μαντίκου. «Με αυτό το τριπλό έργο τους τίθενται τα ερωτήματα: “Τι προτείνουμε; Τι παράγουμε; Καταναλώνουμε αυτό που παράγουμε;”, τα οποία αφορούν το ρόλο όλων μας στο σύγχρονο κόσμο».
Περισσότερες πληροφορίες
Η αντανάκλαση του πιάτου
Δώδεκα Έλληνες καλλιτέχνες διερευνούν τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου πολιτισμού με κύριο εργαλείο το φαγητό