Κινέζοι καλλιτέχνες στη Bernier/Eliades

Παράθυρο στη σύγχρονη κινεζική τέχνη ανοίγει η γκαλερί Bernier/Eliades με την έκθεση «Other flows: six contemporary Chinese painters».

Κινέζοι καλλιτέχνες στη Bernier/Eliades

Παράθυρο στη σύγχρονη κινεζική τέχνη ανοίγει η γκαλερί Bernier/Eliades με την έκθεση «Other flows: six contemporary Chinese painters» από τις 10/4.

Κινέζοι καλλιτέχνες στη Bernier/Eliades - εικόνα 1

Παράθυρο στη σύγχρονη κινεζική τέχνη ανοίγει η γκαλερί Bernier/Eliades με την έκθεση «Other flows: six contemporary Chinese painters». Από τις 10/4 παρουσιάζει έργα έξι καλλιτεχνών που καταθέτουν τη δική τους ανεξάρτητη ματιά, πέρα από τις καθιερωμένες στη μακρινή χώρα «σχολές» και στυλ ζωγραφικής. Συγκεκριμένα περιμένουμε να δούμε δημιουργίες που ισορροπούν μεταξύ χάους και τάξης, σκληρής εξωτερικής πραγματικότητας και εσωτερικού εαυτού από την Liang Wei, συνθέσεις ζωγραφικής με γλυπτικά στοιχεία του Qiu Xiaofei, πίνακες γεμάτους αναφορές στην ιστορία της τέχνης, στο κιτς και την ποπ κουλτούρα διά χειρός Wang Xingwei. Επίσης θα ανακαλύψουμε τη φωτορεαλιστική αισθητική του Zhu Yu και τη ματιά των Zhang Hui και Wang Yin (για τον οποίο η ζωγραφική λειτουργεί ως όχημα έρευνας πάνω σε θέματα ιστορίας και ιδεολογίας)

Περισσότερες πληροφορίες

Other flows: Six contemporary Chinese painters

  • Εικαστικά

Μια σπάνια ευκαιρία να δούμε σύγχρονη κινεζική ζωγραφική στην Αθήνα, μέσα από έργα των Liang Wei, Qiu Xiaofei, Wang Xingwei, Wang Yin, Zhang Hui και Zhu Yu

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.