"Alpino Cucina Italiana": 50 χρόνια κλασικό όσο και αγαπημένο

Ποιο άλλο εστιατόριο εδώ και μισό αιώνα εξασφαλίζει νοερά ταξίδια στην Ιταλία ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την χαρακτηριστική του γευστική ταυτότητα με απόλυτη συνέπεια;

alpino

Δεν έχει ταυτιστεί τυχαία με το γνήσιο ιταλικό φαγητό στα νότια, υπηρετώντας την αυθεντική γευστική κουλτούρα της Μπότας με προσήλωση και βέρο ταπεραμέντο. Εξάλλου, ποιο άλλο εστιατόριο εδώ και μισό αιώνα εξασφαλίζει νοερά ταξίδια στην Ιταλία ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την χαρακτηριστική του γευστική ταυτότητα με απόλυτη συνέπεια; Συνώνυμο με το υπέροχο καλειδοσκόπιο γεύσεων της μπότας, το "Alpino Cucina Italiana" έχει χτίσει το δικό του μύθο στο Παλαιό Φάληρο, ενώ έχει κερδίσει -εκτός από πιστούς θαυμαστές- και την πιστοποίηση Ospitalità Italiana μια σημαντική διάκριση για την προώθηση της ιταλικής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Με το ίδιο ακριβώς πάθος μιλούν άπταιστα ιταλικά και στο αδερφάκι του, το "Alpino Cucina Italiana" στο Χαλάνδρι.

alpino

Με artigianale τεχνικές, άριστες πρώτες ύλες και στην σήμα κατατεθέν την αεράτη αυλή του, το αγαπημένο πόστο του Φαλήρου φέρει την σιγουριά της εξαιρετικά καλιμπραρισμένης νοστιμιάς, με ναυαρχίδα την πίτσα ρωμαϊκού στυλ, με την signature λεπτή και τραγανή ζύμη. Στο τερέν των φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών, ένα ιδιότυπο ραγού τόνου με λιαστή τομάτα και περγαμόντο που συνοδεύει μαύρα linguine καθώς και η Amatriciana με linguine, καπνιστή πανσέτα, σάλτσα τομάτας, κρεμμύδι, σχοινόπρασο και πεκορίνο. Στον αντίποδα, οι tagliatelle De Cecco με προσούτο σε κρέμα μαύρης τρούφας, σάλτσα από mascarpone και παλαιωμένη παρμεζάνα που θα σας δικαιώσουν απόλυτα. 

alpino

Ανοίγοντας το κεφάλαιο των ωμών, πολύ ντελικάτο και δροσιστικό είναι το tartare λαυράκι με κρέμα καλαμποκιού, γάλα καρύδας, κινόα αρωματισμένο με κόλιανδρο και lime. Επιστρέφοντας στα "ιταλικότερα" του μενού ο προβολέας πέφτει σταθερά στα πληθωρικά χειροποίητα κανελόνι με φρέσκο κιμά από Black Angus, μία βελούδινη σάλτσα ντομάτας και κρέμα από ρικότα και βασιλικό.

alpino

Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα γαστρονομικά καπρίτσια της Ιταλίας, τα απολαμβάνουμε μαζί με κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα ή με ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ – εμείς προτείνουμε το προσεγμένο Νegroni- που σε συνδυασμό με τα καταπράσινα δέντρα της αυλής δημιουργούν την πιο δροσερή συνθήκη για να ‘’κρυφτείτε’’ από την βοή της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες

Alpino Cucina Italiana

Λεωφ. Ποσειδώνος 4 & Ναϊάδων 1 (έναντι Μαρίνας Φλοίσβου), Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Alpino Cucina Italiana

Παπανικολή 66, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!