Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

asteria1

Ένα κύμα από δυνατές νέες αφίξεις οσμιζόμαστε πως θα σηκωθεί στην Αθήνα την περίοδο αμέσως μετά το Πάσχα και μέχρι τον Ιούνιο, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει σίγουρα η εκ βάθρων ανανέωση που επιφυλάσσει ο Όμιλος Παπαθεοχάρη και η Grivalia στα θρυλικά Αστέρια της Γλυφάδας. Μια πρώτη γεύση των εξελίξεων στη χαρισματική αυτή χερσόνησο που έχει γράψει τη δική της χρυσή ιστορία στο αθηναϊκό lifestyle προσφέρει ήδη το "One&Only Aesthesis", που αποτελεί βεβαίως κεφάλαιο από μόνο του, τα φιλόδοξα ωστόσο σχέδια δεν τελειώνουν εδώ αλλά απλώνονται στην ευρύτερη επικράτεια των Αστεριών.

asteria2

Έτσι, στην είσοδο του συγκροτήματος το βραβευμένο εστιατόριο "Ark" παραμένει ασφαλώς στη θέση του, σερβίροντας τη χαρακτηριστική ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο σπουδαίος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, όμως τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα κάνουν πρεμιέρα δύο ολοκαίνουργια εστιατόρια, τα οποία ενορχηστρώνει γαστρονομικά ο βραβευμένος σεφ Ντίνος Φωτεινάκης. Πρόκειται για το "Bungalow 7" που θα σερβίρει μεσογειακή κουζίνα με ασιατικές επιρροές και sushi, και το "Balux Family" που όπως αφήνει να εννοηθεί και το όνομά του θα έχει comfort γευστικό χαρακτήρα και ειδική μέριμνα για τους μικρούς του επισκέπτες. 

asteria3

Μαζί τους επιστρέφει επίσης η ιστορική πλαζ των Αστεριών, αναβιώνοντας την αίγλη του παρελθόντος σε retro chic ύφος με vintage ομπρέλες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, ενώ αντίστοιχο μοτίβο θα έχει και η εξωτερική adults only πισίνα με τις ρετρό ξαπλώστρες και ομπρέλες. Το ειδυλλιακό περιβάλλον μπροστά στη θάλασσα συμπληρώνει το "Pool Bar", που από την μαγική ώρα του ηλιοβασιλέματος και μετά θα σερβίρει εκλεπτυσμένο fingerfood, διά χειρός Φωτεινάκη και αυτό, αλλά και τα σπέσιαλ κοκτέιλ που υπογράφουν, όπως και στους υπόλοιπους χώρους του συγκροτήματος, το ταλαντούχο δίδυμο των Δημήτρη Καραπάνου και Βασίλη Σγουρομάλλη. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σας πούμε σύνομα. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.