Καθαρά Δευτέρα (και) σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας

Κάποιες επιλογές στην πόλη για να μετρήσεις χαρταετούς με συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων.

Καθαρά Δευτέρα εστιατόρια στην Αθήνα

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και η Σαρακοστή ξεκινά κλασικά με θαλασσινά, στις ψαροταβέρνες και τα εστιατόρια για ψάρι της Αθήνας που έχουμε συγκεντρώσει σε ένα χορταστικό αφιέρωμα

Αν θέλετε κι άλλες last minute ιδέες, στη σκιά του παλιού Χίλτον, το εστιατόριο 'Βασίλαινας' θα είναι ανοιχτό τόσο την Καθαρά Δευτέρα όσο και τη Δευτέρα 25η Μαρτίου, από νωρίς το μεσημέρι. Η θάλασσα, φυσικά, πρωταγωνιστεί: Η Καθαρά Δευτέρα αλλά και η 25η Μαρτίου, που παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο, αποτελούν για τον 'Βασίλαινα' ημέρες μεγάλης γιορτής.  

Η θρυλική ταραμοσαλάτα, το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, μελάνι σουπιάς και σουτζούκι, οι καραβίδες και οι γαρίδες Αμβρακικού, το καρπάτσιο με χτένια, η αχινοσαλάτα, το νόστιμο γιουβέτσι με γαρίδες και καπνιστή ντομάτα και ο τηγανητός μπακαλιάρος σε κρούστα με πικάντικη πολίτικη σαλάτα μαζί με τις φρέσκιες σαλάτες αποτελούν μερικές μόνο από τις επιλογές για αυτές τις ημέρες. 

​​​​Βασίλαινας, μεσημέρια Κυριακής

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο Θησείο και σε ένα νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, το 'Αμπιμπάγιο' φέρνει την αίσθηση καφενείου της παλιάς Αθήνας κάτω από την ιερή προστασία της Ακρόπολης. Με ανανεωμένο μενού και τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας σε ταξιδεύουν στην ελληνική γη και θάλασσα.

Την Καθαρά Δευτέρα θα συνεχίσει σε παρεμφερείς ρυθμούς, παρέχοντας επιλογές σαν την πολίτικη σαλάτα στα κάρβουνα με πιπεριές Φλωρίνης, χούμους από γίγαντες φούρνου, με τραγανά φασόλια και γκρέιπφρουτ, ξιδάτο χταπόδι με πέρλες θαλασσινού νερού, μπέικον καραβίδας με λεμόνι κονφί, νιγκίρι μυδοπίλαφο, μεταξύ άλλων.

Ο Μάρτιος είναι ένας άκρως γαστρονομικός μήνας στο 'Four Seasons Astir Palace' 1

Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου, οι επισκέπτες του 'Four Seasons Astir Palace Hotel Athens' θα απολαύσουν στην 'Taverna37' ένα οικογενειακό μενού με ζωηρά ορεκτικά, ζουμερές σαλάτες, παραδοσιακά μαγειρεμένα θαλασσινά και σαρακοστιανά (€95/ άτομο), ενώ η Δευτέρα 25 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στο παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά σε δημιουργικές παραλλαγές. Προς τιμήν της Καθαράς Δευτέρας, το 'Mercato' θα προσφέρειένα ξεχωριστό brunch μενού με θαλασσινά (€110/ άτομο). 

Καθαρά Δευτέρα στο 'St. George Lycabettus'

Στην περίπτωση που έχεις αποφασίσει να παραμείνεις εντός των αθηναϊκών τειχών την Καθαρά Δευτέρα και σε συγκινεί το ενδεχόμενο να πετάξεις χαρταετό στο λόφο του Λυκαβηττού, τότε πρέπει να γνωρίζεις πως μία ενδιαφέρουσα γευστική προοπτική σε σε περιμένει στο ξενοδοχείο 'St. George Lycabettus'.

Εκεί, ο βραβευμένος executive chef, Στέφανος Παπανικολάου, έχει ετοιμάσει ένα gourmet buffet με θαλασσινές γεύσεις, στο 'Grand Balcon'. Λαγάνες χειροποίητες, χταποδοσαλάτα με κρεμμυδάκια, πιπεριές με χαρουπόμελο , μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και μαραθόριζα, γαρίδες με κουρκούτι και λαδολέμονο μαστίχας, σουπιές με άγρια χόρτα, παραδοσιακός μπακαλιάρος τηγανιτός και πολλά άλλα σε περιμένουν.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!