Στο "Green Park" για all day αστική κομψότητα με αύρα παλιάς Αθήνας

Το στολίδι του Πεδίου του Άρεως έχει γεύση από παλιά Αθήνα με μοντέρνο twist, χάρη στην ευρηματική μεσογειακή κουζίνα του σεφ Σπύρου Ασίμη, αλλά και την όμορφη ανακαίνιση ενός χώρου που ισορροπεί ανάμεσα στο ιστορικό και το φουτουριστικό.

Green Park Πεδίον του Άρεως 2024

Ένα ρίγος το νιώθεις ακόμα, όταν αντικρίζεις φωτισμένη την ταμπέλα του ιστορικού "Green Park", κι ας έχουν περάσει πια δυο χρόνια από τη μέρα που επανήλθε ολοζώντανο στην καθημερινότητα της πόλης αυτό το στολίδι της. Δεν ήταν και λίγος, άλλωστε, ο καιρός που είχε περάσει σκεπασμένο απ’ τη λήθη και την εξαθλίωση. Όμως, η επαναφορά του ήταν τόσο λαμπερή που το "Green Park" καθιερώθηκε αυθωρί στις καλοκαιρινές μας συνήθειες, με τον ολοπράσινο κήπο να γίνεται ιδανικό σκηνικό δροσιάς για τα ραντεβού μας με την ιστορία της πόλης, ενώ πια τη δική του ιστορία γράφει και ο ανανεωμένος εσωτερικός χώρος, με την κυκλική σάλα να ισορροπεί ανάμεσα στο ρετρό και το φουτουριστικό. 

Green Park Πεδίον του Άρεως 2024

Κόκκινα βελούδα και λαμπερά μάρμαρα ανταλλάσσουν αποχρώσεις με την πρασινάδα που σκαρφαλώνει στις κολώνες και κρέμεται από τα αρ νουβό γύψινα της οροφής, την ώρα που μοντέρνες γραμμές στην επίπλωση και παιχνιδιάρικοι φωτισμοί δίνουν το στίγμα του σήμερα, επιτρέποντας στο χώρο να εκπέμψει αύρα εσωτερικού κήπου, όσο οι μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες αφήνουν το μάτι να χορτάσει με τη φρεσκάδα της όασης που απλώνεται έξω. Έτσι, τώρα που ο καιρός είναι ακόμη αρκετά δροσερός για να αφεθούμε στις al fresco απολαύσεις του "Green Park", είναι μια ζεστή αγκαλιά οικειότητας, με αίσθηση παλιάς κινηματογραφικής ταινίας σε σημερινή HD αποκατάσταση.

Διαβάστε Επίσης

Green Park Πεδίον του Άρεως 2024

Το μοντέρνο twist του χώρου αντανακλάται και στα μεσογειακά πιάτα που υπογράφει ο σεφ Σπύρος Ασίμης, γνωστός μας από την "Ιθάκη" στο Λαιμό Βουλιαγμένης. Παρουσιάζοντας εδώ μια κουζίνα πιο προσιτή κι ευέλικτη από εκείνη του φαβορί της παραλιακής, συνθέτει μενού που αντλεί από τη λογική του all day για να προτείνει εναλλακτικές για όλες τις ώρες της ημέρας. Έτσι, η γεύση ξεκινά από νωρίς το πρωί, με αυγομαγειρέματα, πίτσες και μεγάλη γκάμα από σάντουιτς (από μπαγκέτες μέχρι μπέιγκελς κι από τσιαπάτες μέχρι bao buns), ενώ το κυρίως μενού περιλαμβάνει γκάμα προτάσεων για όλα τα γούστα: από φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι, για παραδοσιακούς μερακλήδες, ή ribeye από Black Angus για μεγάλες ορέξεις, μέχρι βελουτέ καραβίδας με τουίλ αυγοτάραχου, και σολομό με χτένι και ντολμά από κινόα, για πιο εκλεπτυσμένες διαθέσεις.

Green Park Πεδίον του Άρεως 2024

Green Park Πεδίον του Άρεως 2024

Η Ceasar’s salad του "Green Park", με αφράτο το κοτόπουλο κι αέρινη τη dressing, είναι η σαλάτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για ένα ελαφρύ γεύμα, η τάρτα με μανιτάρια σωτέ και πίκλα αγκινάρας είναι ένα φινετσάτο ορεκτικό που δεν πρέπει να προσπεράσετε, ενώ εκτός από το το τρυφερό και νόστιμο μοσχαρίσιο φιλέτο, που σερβίρεται με σάλτσα μπεαρνέζ και πατάτα κονφί, λάβετε υπόψιν και την τριάδα των ελληνικών top sellers, με λαχανοντολμάδες σε αφρό λεμονιού, μουσακά με μπεσαμέλ από κατσικίσιο γάλα, και αρνάκι ψητό με σάλτσα τρούφας, να είναι ιδανικές για ξένους και μη επισκέπτες του χώρου, σε αναζήτηση ελληνικής γεύσης με διεθνές άρωμα. Στο φινάλε, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κρέμε espresso με μους καραμέλας και crumble espresso, για ανάλαφο, αλλά εκφραστικό κλείσιμο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Green Park

Μαυροματαίων 22, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Alpino Cucina Italiana" μάς ταξιδεύει στην Πάρο

Αντλώντας έμπνευση από την αυθεντική ιταλική γαστρονομία, το νέο "Alpino Cucina Italiana" μόλις άνοιξε σε έναν εντυπωσιακό χώρο στη Νάουσα της Πάρου.

Σεϋχέλλες

Το εστιατορικό στέκι που έβαλε την πλατεία Αυδή στο χάρτη της εναλλακτικής Αθήνας, πριν από μία δεκαετία, έχει επανέλθει στον γαστρονομικό αφρό της πόλης χάρη στο μαγειρικό τρίο που ανέλαβε τις "Σεϋχέλλες", φροντίζοντας όχι απλώς να μην επανεφεύρει τίποτα, αλλά αντίθετα να τα κρατήσει όλα ίδια. Αλλάζοντάς τα, βέβαια.

Το εστιατόριο του Δαμαλά είναι "Raw Bata"

Άνοιξε το εστιατόριο του Χρόνη Δαμαλά που επιστρέφει δυναμικά με νέες ιδέες. Πολλή ελληνική γεύση, και μαγειρική βασισμένη στα καλούδια της αγοράς. Εντάξει θα έχει και λίγο, αλλιώτικο, σούσι.

Τι φέρνει η μόδα των degu: Tροφή για σκέψη και εκλεκτική γαστρονομική απόλαυση

Tasting menus, menu dégustation, μενού γευσιγνωσίας: όπως και αν αποκαλούνται απλώνονται ραγδαία στα καλά εστιατόρια, ως επισφράγισμα γαστρονομικής τέχνης και γευστικού status symbol.