Τρώγοντας στη (χρυσή) Σκούφου

Το μικρό δρομάκι ανάμεσα στην αθηναϊκή Chinatown και την Πλάκα παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια έντονο γευστικό ενδιαφέρον.

Γιακιτόρι στο Birdman @birdmanathens

117 μέτρα. Τόση ακριβώς είναι η απόσταση από την Απόλλωνος μέχρι τη Ναυάρχου Νικοδήμου, μέσω της οδού Σκούφου. Κι όμως, είναι υπεραρκετά για να χωρέσουν μερικά από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα αθηναϊκά σποτ. Μέρη σαν τα παρακάτω.

"Ikigai Μarket x Ekiben Kitchen"

Το πολυδιάστατο project του Άρη Βεζενέ άνθισε στις αρχές του περασμένου χειμώνα σαν τις ιαπωνικές κερασιές, με πολύ ενδιαφέρον blend υπηρεσιών και γεύσεων 'made in Japan', μητροπολιτικό ύφος και ατμόσφαιρα και χιπ χοπ μουσικές σαν ηχητικό background. Στη μικρή πανέμορφη μπάρα, με το λευκό μάρμαρο και τους πρασινωπούς κυματισμούς θα απολαύσεις κορυφαία ράμεν, katsu και Birdman smash.

"Sushimou"

Μία sui generis εμπειρία προσφέρει ο Αντώνης Δρακουλαράκος στο μικροσκοπικό εστιατόριο με την υπέροχη μπάρα. Η διεισδυτική ματιά του στον κόσμο του σούσι τον εδραιώνει στον άτυπο θρόνο του απόλυτου Αθηναίου sushi master, με τα θαλασσινά γαστροτεχνήματά του να είναι ο λόγος.

Διαβάστε Επίσης

"Spit Jack"

Τραγανή πορκέτα, ζουμερή πάπια και τρυφερά κοτοπουλάκια στριφογυρίζουν με ηδυπάθεια στη σούβλα ώσπου να έρθει η ώρα τους να σερβιριστούν στα ξύλινα πλατό για να τα περιποιηθούμε με τα custom-made μαχαίρια-μπαλταδάκια του κουβέρ. Η comfort chic ροτισερί διατηρεί τα ατού της γεύσης της, προσθέτοντας και νέες επιλογές ενώ από τη φετινή σεζόν εμφανίζεται με ανανεωμένο πρόσωπο και αισθητά μεγαλύτερη.

Ο ανανεωμένος χώρος του Spit Jack στην οδό Σκούφου

"Birdman"

Η yakitori-focused ιαπωνική pub του Άρη Βεζενέ έχει καθιερωθεί σαν ένα από τα πιο hot σημεία της Αθήνας τα τελευταία χρόνια. Ίσες δόσεις γρεζιού και φινέτσας στο διάκοσμο, κοσμοπολίτικη αύρα και ολοζώντανη μπάρα έρχονται να συναντήσουν munchies, yakis και άλλα ασιατικο-δυτικά καλούδια, συν προσεγμένα cocktails και μία πολύ ενδιαφέρουσα spirits list.

Διαβάστε Επίσης

"Pink Flamingo"

To street food spot του Βασίλη Καλλίδη, κάπου ανάμεσα στις αγορές του Χονγκ Κονγκ και της Μπανγκόγκ και τη δυτική γευστική κουλτούρα, εξακολουθεί να συγκινεί ακόμη, 6 χρόνια μετά το ντεμπούτο του. Πρωταγωνιστές εδώ το dim sum και τα bao buns.

Ο Βασίλης Καλλίδης στο εστιατόριο Pink Flamingo Dim Sum στην οδό Σκούφου
@pinkflamingo_dimsum

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Pink Flamingo

Σκούφου 2-4, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Spit Jack

Σκούφου 10, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Birdman

Βουλής 35, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!