Ηχητικές (Επι) δράσεις και Φυγές στο Foyer Cafe Bistro

Κάθε Παρασκευή βράδυ, το πρότζεκτ του Alex K συναντά διαφορετικές μορφές τέχνης, αλληλεπιδρά και τις μεταμορφώνει σε κάτι νέο.

Κοσμάς Καραβάς Κοσμάς Καραβάς

Αποδομώντας την πρακτική του DJ, οι Ηχητικές (Επι) δράσεις παρεμβαίνουν στον χώρο και δημιουργούν ένα νέο ανάγνωσμα σε κάθε καλλιτεχνικό έργο. Συνδέοντας υπαρκτές και απρόσμενες μουσικές ενοποιούν την ηχητική δημιουργία με το χωρικό στοιχείο και την εικαστική πρακτική. Ένας διάλογος μουσικής - αρχιτεκτονικής - τέχνης. Ένα πείραμα που εξελίσσεται και επεκτείνεται.

Κάθε Παρασκευή βράδυ (19/1 – 9/2), οι Ηχητικές (Επι)δράσεις συναντούν διαφορετικές μορφές τέχνης, αλληλεπιδρούν και τις μεταμορφώνουν σε κάτι νέο. Κάθε τέτοια συνάντηση είναι μία Φυγή… από την στερεοτυπική μορφή της τέχνης, του χώρου και της ιδέας. Με καταλύτη την πρακτική του DJ, κάθε Φυγή θα απομακρύνει τον θεατή - ακροατή από το σύνηθες, το γνωστό και το αναμενόμενο και θα τον καλεί να εγκαταλείψει την προσδοκία του και να γίνει συμμέτοχος στην επιτόπια δημιουργία ενός νέου καλλιτεχνικού αποτελέσματος.

Η σύλληψη και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Αλέξανδρου Κοντογεωργακόπουλου (Alex K). Συμμετέχουν οι Κοσμάς Καραβάς (Ένοικος) και Γιώργος Τσιρτσίκος (George Tk).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Foyer Café Bistrot

Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Pulp: Οι απρόθυμοι ήρωες των χρυσών ημερών της britpop

Μπορεί να ταυτίστηκαν με τα εναλλακτικά 1990s, το "Common People" και το "Disco 2000", όμως η παρέα του Jarvis Cocker ήταν μια διαφορετική υπόθεση –και ο επικείμενος ερχομός τους στο Release Athens (Πλατεία Νερού, 20/6) δίνει την ευκαιρία να το ξαναθυμηθούμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΣΥΜΒΟΥΛΙΔΗς
17/06/2024

Μία μοναδική συναυλία από τον συνθέτη και εικαστικό Αντώνη Πελεκάνο

Ο χώρος πλαισιώνεται από ζωγραφικούς πίνακες του καλλιτέχνη.

Η Σοφία Μανουσάκη μιλάει για όλα: τη συνεργασία με τον Στέφανο Κορκολή, τη συνάντηση με τον Θεοδωράκη και τους Aerosmith

Μια συζήτηση με αφορμή τη συναυλία "Με τη φωνή του φεγγαριού", που θα παρουσιάσουν στο CT Garden Festival μαζί με τον Στ. Κορκολή (3/7).

"Για Όλα Ικανοί" δηλώνουν οι ΜΕΛΙSSES αυτό το καλοκαίρι

Δείτε τις στάσεις της ελληνικής περιοδείας τους παρέα με τη Marseaux.

Simon Le Bon: "Είχα μεγάλο πρόβλημα άγχους αλλά ήθελα πολύ να είμαι ο frontman των Duran Duran"

Ο Simon Le Bon μιλάει στο "α" λίγο πριν την άφιξη των σπουδαίων Βρετανών στο Release Athens 2024 (18/7, Πλατεία Νερού).

Δήμητρα Γαλάνη και Παυλίνα Βουλγαράκη μπλέκουν τραγούδια και ιστορίες στο Φεστιβάλ Παπάγου

Η Δήμητρα Γαλάνη συνεργάζεται ξανά με νέους ανθρώπους, μουσικούς και καλλιτέχνες - δημιουργούς που ξεχωρίζει και παρουσιάζει το best of μιας 55χρονης καριέρας.

Καλύτερες επιδόσεις της ΚΟΑ σε Ρίχαρντ Στράους απ’ ό,τι σε Μάλερ σε συναυλίες υπό Έσενμπαχ και Καρυτινό

Ανάμεικτες εντυπώσεις άφησαν δύο τακτικές συναυλίες που έδωσε η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με βασικά έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου (Μάλερ και Ρίχαρντ Στράους) στην "Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την άνοιξη.