Σκουφά

Μία γκαλερί αφιερωμένη στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. Λειτουργώντας πάνω από τριάντα χρόνια στον ομώνυμο δρόμο, διαθέτει δύο ορόφους που φιλοξενούν ανά περιόδους καταξιωμένους και νέους καλλιτέχνες με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής κ.α.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Εκθέσεις

Αντώνης Στάβερης. Ενδιάμεσα

  • Ζωγραφική

Τον τελευταίο χρόνο ο Αντώνης Στάβερης έχει μεταφέρει το εργαστήριό του στον Ταύρο. Εκεί, απλώνεται μπροστά του το γήπεδο ποδοσφαίρου της τοπικής ομάδας του Φωστήρα. Ανάμεσα στα παράθυρα και στην πανοραμική άποψη του γηπέδου, ο ζωγράφος οργανώνει τα επάλληλα επίπεδα του χώρου και της προοπτικής, αντλεί τα μορφολογικά στοιχεία της τέχνης του από την ίδια την παρατήρηση και την οπτική μελέτη της πραγματικότητας που αντικρίζει. Στο βλέμμα του έγινε κι αυτό ένας καμβάς όπου δοκιμάζει το βλέμμα, παλεύει το υλικό του «μέσα και έξω» από το εργαστήριο. Απόκοσμες απόψεις της βιομηχανικής Αθήνας και πορτρέτα φυτών μέσα στο ατελιέ, σε σπίτια φίλων στο Βερολίνο και το Παρίσι, έξω σε αρχαιολογικούς χώρους, συνθέτουν στην Γκαλερί Σκουφά ένα είδος προσωπικού ημερολογίου όπου καταγράφονται και συντίθενται θραύσματα του αστικού βίου. Οι εικόνες του Στάβερη είναι τόσο έντονες σαν φωτεινές επιγραφές ώστε μπορείς να χαθείς μέσα τους όπως με τις οφθαλμαπάτες της ερήμου. Και ναι μεν παραμένει ένας ζωγράφος της σύγχρονης πόλης, αλλά στην τελευταία του πρόταση επιχειρεί να σκάψει πέρα από την προφάνειά της.

Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 10 π.μ. – 4 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. – 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. – 8 μ.μ., Σαβ.: 10.30 π.μ. – 4 μ.μ.

  • Εγκαίνια: 16/05/2024
  • Εως: 08/06