Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το «2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας».

ikebana © Shutterstock

Με αφορμή το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας", η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζουν στην Πινακοθήκη Γκίκα την παραδοσιακή τέχνη της "IKEBANA", μία δράση που αναδεικνύει την αρχαία ιαπωνική τέχνη της ανθοδεσίας.

Σε επιλεγμένα σημεία της οικίας και του εργαστηρίου του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, ο Ελληνικός Σύλλογος Ανθοδετικής IKEBANA Σχολής Ohara Ιαπωνίας επιμελείται συνθέσεις και δημιουργεί διαλόγους με τη μόνιμη συλλογή του χώρου.

Οι συνθέσεις θα παραμείνουν στον χώρο της Πινακοθήκης για τέσσερις ημέρες, από την Πέμπτη 16 Μαΐου έως την Κυριακή 19 Μαΐου.

Info: Πινακοθήκη Γκίκα | Ώρες λειτουργίας: Πεμ.: 10 π.μ. – 10 μ.μ., Παρ.-Κυρ.: 10 π.μ. – 6 μ.μ. | Είσοδος: Ενιαίο Εισιτήριο: €9, €7

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Κριεζώτου 3, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μοναδικές καλοκαιρινές ξεναγήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Το μουσείο υποδέχεται το καλοκαίρι διοργανώνοντας ειδικές κατευθυνόμενες περιηγήσεις στις εκθέσεις του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2024

Μια εικαστική εγκατάσταση στο Καλλιμάρμαρο επανεξετάζει τις απαρχές της Ολυμπιακής Φλόγας

Το πρότζεκτ του καλλιτέχνη Olaf Nicolai είναι μια συνεργασία μεταξύ των Galerie EIGEN + ART Leipzig/Berlin, Stiftung Federkiel και Tavros.

"Easternmost End": Πώς είναι να ζεις στο ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας;

Η Evana Natalia Tanner παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεσης, μέσω της οποίας αφηγείται ιστορίες από τα ταξίδια της στο Καστελόριζο.

"Prizing Eccentric Talents III": Είναι η συμμετοχή σε μια έκθεση σαν να παίρνεις βραβείο;

Η σειρά εκθέσεων "Prizing Eccentric Talents" του P.E.T. Projects συνεχίζεται διερευνώντας νέα ερωτήματα που αφορούν τον κόσμο της τέχνης.

"Μύθοι και Ιστορίες στο έργο του Γκίκα": Ανακαλύπτοντας την επίδραση που άσκησε η ελληνική μυθολογία στο έργο του καλλιτέχνη

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στο Σαντιρβάν της Δράμας, συμπίπτει με την επέτειο των 30 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

"Poor Things. Τα κοστούμια": Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή έκθεση του Μουσείου Μπενάκη

Η έκθεση περιλαμβάνει δώδεκα από τα πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Ένα μοναδικό εύρημα για τη μινωϊκή αρχαιολογία ανακαλύφθηκε στο Καστέλλι

Η μνημειώδης κατασκευή βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του λόφου, σε τμήμα της κορυφής που είχε απαλλοτριωθεί για την τοποθέτηση Συστημάτων Επιτήρησης του νέου αερολιμένα.