Γεωργία Λαλέ: "Η σύγχρονη Ελληνίδα είναι μία καρυάτιδα. Είναι η κολόνα της κοινωνίας, αλλά παράλληλα κουβαλάει και όλες τις ευθύνες της"

Η δημιουργός του διάσημου έργου, "Flag", σε μία κουβέντα για τη γυναίκα, την έμφυλη βία και την τέχνη.

Η ροζ σημαία της Γεωργίας Λαλέ που λογοκρίθηκε © Georgia Lale Studio, All rights reserved, 2023, lalegeorgia.net © Georgia Lale Studio, All rights reserved, 2023, lalegeorgia.net

"Είμαι μία κοπέλα σαν όλες τις άλλες. Μου αρέσει να βγαίνω, να διασκεδάζω. Οι ιδέες για τα έργα, μου έρχονται αυτόματα στο μυαλό. Είναι μέρος της ύπαρξής μου" λέει η Γεωργία Λαλέ, όταν της απαριθμώ, εντυπωσιασμένη, τα μέχρι τώρα επιτεύγματά της στον χώρο της τέχνης. Η 34χρονη εικαστικός, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χαϊδάρι, είναι απόφοιτος Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις εικαστικές τέχνες στη σχολή School of Visual Arts στην Νέα Υόρκη. Είναι αποδέκτης της υποτροφίας του Ιδρύματος Γουλανδρή και του βραβείου Paula Rhodes Memorial Award της Σχολής Εικαστικών Τεχνών για εξαιρετικές επιδόσεις στις σπουδές MFA Fine Arts.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε σημαντικούς διεθνείς χώρους, όπως το Nuit Blanche Festival στις Βρυξέλλες και η Διεθνής Εβδομάδα Performance Art Week της Βενετίας, μεταξύ άλλων. Από το 2014 ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη αλλά φροντίζει να ενημερώνεται καθημερινά σχετικά με όσα συμβαίνουν στην ελληνική πραγματικότητα.

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Βένια Δημητρακοπούλου "σμιλεύει τον έρωτα" στην γκαλερί Κουρντ

Από τα ηχητικά έργα και το βίντεο με την άυλη υπόσταση, μέχρι τις σχεδιασμένες με σινική μελάνη δίνες, τις γραμμές, τις λέξεις, τα χειρόγραφα κείμενα και τις γλυπτικές μορφές σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, περικλείουν χνάρια μιας αυτοενδοσκόπησης και αναπόλησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

"Colors & Minds": Το βιωματικό εικαστικό πρόγραμμα του ΕΜΣΤ γίνεται έκθεση

Το πρόγραμμα αξιοποίησε την τέχνη ως δίαυλο επικοινωνίας, για την κατανόηση και την αποδοχή του κόσμου γύρω μας, με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας πιο φιλικής για όλους.

"Τα παιχνίδια του ΤΗΛΕΜάΧΟΥ": Ο κόσμος της Ιλιάδας και της Οδύσσειας σε μια πρωτογενή σύλληψη

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται η νέα έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Ζαννή.

Ο Όμαρ Ζαφάρ κάνει "Ζωγραφική πέρα από τη Ζωγραφική"

Ο καλλιτέχνης προσκαλεί τον θεατή να ενωθεί με τα έργα για να γιορτάσει τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης, να εμπνεύσει, να προκαλέσει και να σφυρηλατήσει συνδέσμους που αντηχούν μεταξύ των πολιτισμών και των γενεών.

Επιστημονικές συναντήσεις στο ΕΑΜ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Στα διηγήματα του Θεοδόση Μίχου πρωτεύουσα της πόλης είναι ένα μπαρ

Η συλλογή διηγημάτων "Ένα για το δρόμο" από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι το τρίτο βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου Θεοδόση Μίχου.

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Δείτε τι ετοιμάζουν τα μουσεία της πόλης

Τα μουσεία ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο στις 18/5, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.