Γευτείτε τη Μεσόγειο: Βρήκαμε ένα μοναδικό εστιατόριο στη Βουλιαγμένη με θέα θάλασσα

The Vouliagmeni Peninsula Restaurant

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα προσφέρει ένα διάλειμμα από την αστική πραγματικότητα και χαρίζει μια εμπειρία που συνδυάζει φυσική ομορφιά, πολυτέλεια, καθώς και μια… ενδιαφέρουσα και αναπάντεχη γαστρονομία σε διάφορα σημεία της. Διασχίζοντας την παραλιακή για να φτάσετε στην κορωνίδα της, τη Βουλιαγμένη, θα αντικρίσετε, στον ιστορικό πεζόδρομό της, το εστιατόριο The Vouliagmeni Peninsula Restaurant. Με θέα την πανέμορφη ακτή, το The Vouliagmeni Peninsula Restaurant καταφέρνει να υμνήσει με τον μαγικό, γευστικό τρόπο του τη μεσογειακή κουζίνα σε διάφορες εκφάνσεις της. Το νέο μενού υπόσχεται φαγητό υψηλής γαστρονομίας και έχει την υπογραφή του Βαγγέλη Λεούση, όνομα συνυφασμένο με τη γαστρονομική επιτυχία. 

The Vouliagmeni Peninsula Restaurant
Ανακαλύψτε το Peninsula και το ανανεωμένο του μενού εδώ 

ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στο νέο μενού, ο σεφ Βαγγέλης Λεούσης, ένας σεφ που κατέχει μια ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στον χώρο της γαστρονομίας, καταφέρνει να αναδείξει τη θερμή γευστική αύρα της Μεσογείου με παραδοσιακά υλικά που πρωταγωνιστούν σε κάθε πιάτο. Δημιούργησε έτσι ένα γευστικό ταξίδι από τη θάλασσα έως τη γη, το οποίο θα εύχεστε να μην τελειώσει. 

The Vouliagmeni Peninsula Restaurant
Ο Βαγγέλης Λεούσης Executive Chef του The Vouliagmeni Peninsula Restaurant

Το μενού του The Vouliagmeni Peninsula Restaurant περιλαμβάνει μια ποικιλία από ξεχωριστά και προσεγμένα πιάτα που διεγείρουν τις αισθήσεις. Θα μπορέσετε να γευτείτε φρέσκες σαλάτες και κρύα ορεκτικά, όπως το μοσχαρίσιο τατάκι και το καρπάτσιο μαγιάτικο, καρπάτσιο λαβράκι ή καρπάτσιο καραβίδα, αλλά και ζεστά ορεκτικά, όπως οι γαρίδες σχάρας με πίκλα σιναπόσπορου και σως βερντέ, καθώς και το fish and chips tempura με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και αιολί παντζαριού. Επιπλέον, ιδιαίτερες επιλογές  αποτελούν το chicken και beef skewers - έχει και mini burgers για όσους αγαπούν το comfort food. 

The Vouliagmeni Peninsula Restaurant
Ανακαλύψτε το Peninsula και το ανανεωμένο μενού εδώ 

Περνώντας σιγά-σιγά στα κυρίως πιάτα, αποκαλύπτεται μια πληθώρα εκλεκτών υλικών από στεριά και θάλασσα, με πιάτα όπως το χιλιανό λαβράκι, μαριναρισμένο σε tamarind με ριζότο σπανακόριζο, και τη γλώσσα με σάλτσα παλαμίδας. Για τους πιο απαιτητικούς, προσφέρονται πιάτα, όπως το wagyu striploin με πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ και rib eye steak με μπεαρνέζ ρίγανη. Από το μενού, δε θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά οι επιλογές σε αλ ντέντε και βουτυρένια ζυμαρικά, όπως pipe rigato, gnocchi με τρούφα, strozzapreti με πέστο, αλλά και τον μεγάλο πρωταγωνιστή, τον αστακό με πλιγούρι! Κάθε πιάτο καλύπτει ένα ευρύ γευστικό φάσμα που ικανοποιεί κάθε γαστρονομική προτίμηση. 

The Vouliagmeni Peninsula Restaurant
Το μενού υμνεί με τον πιο μαγικό τρόπο την μεσογειακή κουζίνα σε διάφορες εκφάνσεις της. Ανακαλύψτε το εστιατόριο εδώ

Δοκιμάσαμε το νέο μεσογειακό μενού για εσάς και ξεχωρίσαμε τα παρακάτω: 

Σαλάτα καβούρι: Μια δροσερή σαλάτα με έντονη γεύση χάρη στο σουσάμι  που σιγοψήνεται  και αλέθεται, ελευθερώνοντας έτσι τα αρώματά του που σε συνδυασμό με το καβούρι, την ρόκα και την μιζούνα, απογειώνει τη γεύση.  

Καρπάτσιο λαβράκι: Λεπτά κομμάτια από λαυράκι που μαρινάρεται  σε στρώση από αλάτι, ζάχαρη και εσπεριδοειδή πάνω σε μια στρώση από ένα λαδολέμονο βασιλικού με χαβιάρι. Αφήνει μια φρεσκάδα σαν τελικη επίγευση.  

Πλιγούρι με αστακό: Ο φρέσκος αστακός πρωταγωνιστεί, όπως είναι φυσικό, σε αυτό το πιάτο! Το πλιγούρι που σιγο-μαγειρεύεται μέχρι να σκάσει συνοδεύεται από έναν απαλό ζωμό καραβίδας και σάλτσα από τοματίνια Σαντορίνης να απογειώνουν την απόλαυση.

Στηθοπλευρά μοσχαρίσια: Ένα ολόκληρο  κομμάτι στηθοπλευράς  που μαγειρεύεται  για 5 ώρες αργά  μέχρι να μελώσει μαζί με φρέσκα λαχανικά, ζωμό μοσχάρι και teriyaki απογειώνοντας αναδεικνύοντας έτσι τη γεύση του USA  prime κρέατος. Έρχεται και κάθεται πάνω σε μια στρώση από ριζότο πατάτας με μαύρη τρούφα. 

The Vouliagmeni Peninsula Restaurant
Ανακαλύψτε το Peninsula και το ανανεωμένο μενού εδώ

THE VIBE

Με θέα τις, για πολλούς, πιο όμορφες ακτές της Αττικής και σε έναν πανέμορφο δήμο, το The Vouliagmeni Peninsula Restaurant υμνεί με τον τρόπο του τη μεσογειακή κουζίνα. Στον ιστορικό πεζόδρομο της Βουλιαγμένης έχει ήδη σε έναν από τους τοπ προορισμούς. Το design και η αύρα του χώρου αποπνέουν μια άνευ προηγουμένου ηρεμία και ζεστασιά, όπου οι natural earthy αποχρώσεις, το ξύλο, και η φυσική πέτρα δημιουργούν μια ιδιαίτερα φιλόξενη αίσθηση. Ο χώρος θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το φαγητό σας!  

The Vouliagmeni Peninsula Restaurant
Τα τραπέζια του Peninsula έχουν θέα τη θάλασσα, κάτι που δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι εκτός Αθήνας. Βρείτε το στον χάρτη εδώ!

Για μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία προτείνουμε να συνοδεύσετε τα πιάτα με ένα ποτήρι κρασί, είτε πρόκειται για ένα ελαφρύ λευκό που ταιριάζει με θαλασσινά και τα ζυμαρικά, είτε για ένα πλούσιο κόκκινο που συμπληρώνει τέλεια τα κρέατα. Η λίστα κρασιών του The Vouliagmeni Peninsula Restaurant περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες από ελληνικούς αλλά και διεθνείς αμπελώνες, με έμφαση στην Ισπανία και τη Γαλλία.

The Vouliagmeni Peninsula Restaurant
Σήμα κατατεθέν είναι η το μεγάλο δέντρο στο κέντρο του bar.

Στο The Vouliagmeni Peninsula Restaurant, η μαγεία της μεσογειακής γαστρονομίας αποκαλύπτεται με εκλεπτυσμένο τρόπο με τις παραδοσιακές γεύσεις να αναμειγνύονται αρμονικά με σύγχρονες δημιουργικές επιρροές. Αυτός ο στολισμένος με ήρεμα και γαλήνια vibes από την παρουσία της θάλασσας, προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία όπου η γεύση θα σας ταξιδέψει. 

Vouliagmeni Peninsula Restaurant
Λεωφόρος Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη
Κλείστε τραπέζι ή βρείτε στον χάρτη εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.