'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Το street food εστιατόριο του Γρηγόρη Κίκη Hanky Panky στα Άνω Πετράλωνα

Το είχε εδώ και καιρό στα σκαριά το street food project του ο Γρηγόρης Κίκης. Ο Χρυσοσκουφάτος σεφ και συνιδιοκτήτης του "Hervé" (ο νεότερος 'Έλληνας μάγειρας που βραβεύτηκε ποτέ με αστέρι Michelin, σε ηλικία 27 ετών) το έκανε τελικά πραγματικότητα -μαζί με τον Γιώργο Ευθυμόπουλο, τον Δημήτρη Δήμητσα, τον Σταμάτη Γκαρώνη και τους Νίκο και Ηλία Μαυρέλη- με το "Hanky Panky" να μετρά λίγα 24ωρα ζωής στην πλατεία Μερκούρη των 'Ανω Πετραλώνων.

'Street food meets outer space'

Με την ακριβώς παραπάνω λεζάντα συστήνεται το ολοκαίνουριο σημείο για φαγητό του δρόμου και ο τελευταίος όρος ίσως να το αδικεί. Εξηγούμαι: Η δουλειά που γίνεται εδώ είναι εστιατορικού επιπέδου, τα πάντα είναι χειροποίητα και, κυρίως, ερμηνεύονται εύκολα από τον καθένα. 

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 17

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 15

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 16

Οι επιλογές είναι εύγλωττες, μετρημένες ποσοτικά και αναγνωρίσιμες ακόμη και από κάποιον που δεν είναι ακριβώς μυημένος στα εστιατορικά της πόλης δρώμενα. Οικείες. Κάτι που σημαίνει πως στο μενού συναντάς μπέργκερ, σάντουιτς, τηγανητό κοτόπουλο και πατάτες. Όλα τους φροντισμένα στο έπακρο - σκέψου για παράδειγμα πως εδώ δε χρησιμοποιείται αλάτι αλλά γάρος από μοσχάρι.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 7

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 11

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 8

Τι τρως λοιπόν εδώ; Cheeseburger με χειροποίητο μπριός και έξοχη πίκλα, smoke gun με καραμελωμένο κρεμμύδι με μίσο, μετσοβόνε σος και καπνιστή μαγιονέζα, σένιο chicken burger (το ίδιο παναρισμένο κοτόπουλο διατίθεται και σε κουβά), χοτ ντογκ με σάλτσα μπάρμπεκιου και το root bomb με μπιφτέκι σελινόριζας και τσιμιτσούρι - μεταξύ άλλων.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 5

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 3

Σβήνεις με παγωτό μηχανής σοκολάτα-βανίλια, με τον αεικίνητο σεφ Κίκη να υπόσχεται πως θα το αλλάζει συχνά, ενώ προσεχώς θα παίξουν και εμφιαλωμένα κοκτέιλ, μαζί με δική τους μπύρα.

Για το τέλος, δύο fun facts. Ο πρώτος πελάτης του "Hanky Panky" ήταν ο τριάστερος κοσμοπολίτης σεφ Jacob Jan Boerma, που βρέθηκε στην Αθήνα για να επιμεληθεί το μενού στο dîner de gala της φετινής τελετής των Χρυσών Σκούφων. Ο έτερος γευσιπλάστης της σπουδαιότερης βραδιάς των ελληνικών εστιατορίων, Παύλος Κυριάκης, είναι εκείνος που έχει φτιάξει όλα τα γκράφιτι στα πέριξ του ολόφρεσκου σποτ, αξιοποιώντας ένα ακόμη ταλέντο του, μακριά από την κουζίνα αυτή τη φορά.

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 2

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 1

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 19


Info

Δεινοχάρους 1, 'Ανω Πετράλωνα

Καθημερινά 18.00-02.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.