'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Το street food εστιατόριο Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι

" 'Ηταν μία από τις σοβαρότερες δουλειές μου στη Νάξο, στις δύο χρονιές που έμεινα φτιάξαμε αμέτρητα πιάτα - κρατάγαμε τα χαρτάκια για την τρέλα μας και πάλι δεν μπορούσαμε να τα μετρήσουμε" μου λέει ο Χάρης Μπονάνος για να κάνει τη σύνδεση με το 'Avaton 1739', το 'Caya' και το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, από όπου καταφθάνει σημαντικό μέρος των πρώτων υλών του για το 'Hurry Up'.

'Χεράτο' φαγητό με σοβαρό μαγειρικό background

Το αλέγρο και cool street food εστιατόριο μετρά λίγες εβδομάδες ζωής στον αριθμό 34 της οδού Βεΐκου, στο Κουκάκι. Πριν από αυτό, ο σεφ-πατρόν Μπονάνος είχε περάσει 2 σεζόν στη Νάξο. Κι αν εκεί παρουσίασε μία κουζίνα updated γαστροταβέρνας αλλά και ένα υβρίδιο ναξιω-ιταλικής γευστικής κατεύθυνσης, εδώ επενδύει σε σοβαρό και φροντισμένο fusion φαγητό του δρόμου, με μπόλικη χειροποίητη παρασκευή και πολλά ελληνικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς (για παράδειγμα, η εξαιρετική Μικρή Φάρμα της Νάξου και ο 'Λάρυ' του 'Βασιλαρακιού' είναι από τους βασικότερους προμηθευτές του).

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 6

"Αρχικά ήθελα να κάνω μία γαστροταβέρνα κι εδώ. Αλλά προέκυψε κάτι διαφορετικό -θέλω να πιστεύω- στο αθηναϊκό street food. Κάτι value for money και νόστιμο. Αυτή η φάση είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ, την αγαπώ και θέλω να την εξελίξω. Δε με κουράζει καθώς το αλλάζω διαρκώς με βάση την εποχικότητα, δε σταματώ να βγάζω συνταγές και θεωρώ πως βγάζει αρκετή γεύση" συμπληρώνει. 

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 4

Επιβεβαιώνω αστραπιαία δοκιμάζοντας μία έξοχη γκιόζα, στιμαρισμένη στην εντέλεια και τηγανητή μόνο στο κάτω μέρος της γκιόζα με γλυκιά κολοκύθα, Αμαρέτο, παλαιωμένο αρσενικό Νάξου και μία εθιστική honey miso σος.

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 5

Δεν είναι όμως η μόνη πάστα εδώ, καθώς τη διαδέχεται το πιο 'εστιατορικό' πιάτο του μικρού αλλά περιεκτικού μενού: Τα μπουκατίνι με φρέσκο ζυμαρικό παρουσιάζει ταυτόχρονα street food 'αλητεία' και γκουρμέ υπόβαθρο. Βλέπεις, οι τρεις σάλτσες τους (ζωμός κότας, σος μπέικον με κρεμμύδι, μανιτάρι και πιπεριά και σάλτσα από τα κεφάλια της γαρίδας) δένουν με αγελαδινό βούτυρο σε ένα πολύ ιδιαίτερο μπλεντάρισμα βαθιάς νοστιμιάς. Το χώμα από καμένο βούτυρο που προστίθεται στο φινάλε αφήνει τη δική του πινελιά.

Η γκιόζα στο εστιατόριο Hurry Up στο Κουκάκι
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Η pasta στο εστιατόριο Hurry Up στο Κουκάκι
© Μπάμπης Δούκας/ @its_the_duke_dude

Κορύφωση με open sandwich με strip loin που ψήνεται άψογα (σε καμία των περιπτώσεων μην το ζητήσεις παραπάνω ψημένο από medium) σπιτική μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, τσάτνεϊ κρεμμυδιού και καρότου, χειροποίητες πίκλες, συν ωμό Αρσενικό Νάξου τριμμένο, ρίγανη και ελαιόλαδο, σε μία μπαγκέτα από ξινό προζύμι - custom παραγγελία από μικρό φούρνο της πόλης.

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 8

Streetfoodάδικο δίχως τηγανητές πατάτες δε γίνεται και ο Χάρης Μπονάνος φροντίζει να προμηθεύεται εκλεκτή πρώτη ύλη (και πάλι) από τη Νάξο. Τις πλαισιώνει είτε με μαρμελάδα ντομάτας, είτε με τσάτνεϊ πιπεριάς με κρέμα κράνμπερι, είτε μαγιονέζα-lime. 

Κάνεις όποιο pairing γουστάρεις με κρασιά του κτήματος Αποστολίδη (συν κάποιες έξυπνα επιλεγμένες νεοκοσμίτικες προτάσεις) και μπύρες Νύμφη και 608 (βρίσκεις την Pale Ale, προσεχώς έρχεται και η IPA).

Το εστιατόριο street food Hurry Up του Χάρη Μπονάνου στο Κουκάκι 9

Φεύγω με απωθημένα καθώς δεν πρόλαβα να τιμήσω το πολλά υποσχόμενο χοτ ντογκ με λουκάνικο προβατίνας σε ατμιστό πατατόψωμο, με τσιμιτσούρι, κατσικίσιο τυρί και μαγιονέζα τσίλι και το επιδόρπιο τιραμισού/τσιζκέικ  με σιρόπι καφέ που στήνεται α λα μινούτ.

Προσεχώς, στο 'Hurry Up' ετοιμάζονται ενδιαφέροντα πράγματα όπως events με οινοποιεία, ενώ σύντομα θα σερβίρονται (και) homemade σορμπέ (ροδάκινο, πεπόνι).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Hurryup.athens

Βεΐκου 34, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.