Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό

Δεν είναι άγνωστο και, πολύ περισσότερο, αδιάφορο το σημείο στον αριθμό 14 της Δημ. Βασιλείου, το κουαρτιέ στον Φάρο Ψυχικού και τα πέριξ αυτού. Βλέπεις, εκεί κάποτε συναντούσε κανείς τη 'Ράμπα', ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία της γειτονιάς. Πλέον, ο διώροφος χώρος παίρνει και πάλι ζωή, κομψότατος και ντυμένος στα μωβ, για χάρη της 'Maison Colette'.

Και εγένετο 'Maison Colette'

Το νέο παιδί της S One Hospitality συστήνεται σαν μια ολοήμερη πρόταση κάπου ανάμεσα στο γαλλικό μπιστρό και την κλασική μπρασερί, κατοικεί στο νεοκλασικό ιστορικό δύο ορόφων κτίσμα (αξιοποιούνται και οι 2, ο επάνω χώρος για πιο πριβέ συνθήκες) και στολίζεται με βαθιές μωβ αποχρώσεις, πολυελαίους στα ταβάνια και σκίτσα στους τοίχους -ξέρεις, από αυτά που μπραντάρουν την ιδέα της φραντσέζικης κομψότητας- καθώς και δύο μπαρ από βαρύτιμο ξύλο και μάρμαρο.

Σε αυτά, προσθέτεις τις δύο στιλάτες και φωτεινές αυλές, με τα φερ φορζέ έπιπλα και έχεις την πλήρη εικόνα. Όλα τα προαναφερθέντα φέρουν την αρχιτεκτονική σφραγίδα της Τζένης Τσουλάκου (Norma Architecture), σε ένα τελικό αποτέλεσμα με έντονη προσωπικότητα, που είναι τόσο κοντά όσο και σε ασφαλή απόσταση από τη φυσιογνωμία της 'Ράμπας'.

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 1

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 3

Το δίδυμο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- των αδερφών Δημήτρη και Θανάση Σταμούδη επιμελείται τα της γεύσης δρώμενα εδώ, με τον Γιώργο Καλλίθρακα να είναι εκείνος που εκτελεί από το πόστο του chef de cuisine. Όσα τοποθετούνται επί του πιάτου λοιπόν έχουν σαφή γαλλόστροφη εσάνς, εξόχως ταιριαστή με την αισθητική και το γενικότερο ύφος του χώρου. 

Τα μενού της 'Maison Colette' διαμοιράζονται σε τρεις ζώνες (πρωί, μεσημέρι, βράδυ) και ξεκινώντας από τις πιο κάζουαλ προτάσεις καταλήγουν σε πιο φόρμαλ επιλογές, που παραπέμπουν σε μία αναβαθμισμένη κουζίνα μπρασερί.

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 4
Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 5
Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Κάνεις δυνατή αρχή με κλασικό μοσχαρίσιο ταρτάρ και πράσινα σπαράγγια au gratin, προχωράς με το αρμονικότατο δίπολο του φουά γκρα με το τσάτνεϊ πράσινου μήλου και ολοκληρώνεις το πρώτο section του (βραδινού) μενού με τα χειροποίητα νιόκι που παίζουν σε ένα ενδιαφέρον κοντράστ με τη σάλτσα ροκφόρ. 

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 7
Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Στη διελκυστίνδα των 'ensuite' προτάσεων η θαυμάσια μπισκ των linguini di mare αρκεί για να δώσει αβαντάζ έναντι του (μπελαλίδικου κατά τα άλλα) μοσχαριού bourguignon.

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 6
Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η γλώσσα a la Meunière αξίζει αδιαμφισβήτητα της προσοχής σου ενώ αν επιθυμείς να κινηθείς σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση, οι λέξεις côte de bœuf οφείλουν να αποτυπωθούν ξεκάθαρα στο μυαλό σου: 'Άψογο ψήσιμο, σπιρτόζα café de Paris στο πλάι και κερασάκι στην τούρτα τραγανότατες τηγανητές πατάτες.

Το εστιατόριο Maison Colette στο Ψυχικό 8
Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Τα γλυκά -η crème brûlée και το mille-feuille τουλάχιστον που δοκιμάσαμε- δείχνουν να ξεφεύγουν λίγο από τις κλασικές αρχές τους αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν απολαμβάνονται χωρίς ενοχές.

Στα οινικότερα των καταλόγων, οι σαμπάνιες και τα cocktails αυτών πρωταγωνιστούν (η cocktail list μάλιστα βαπτίζεται από τα λογοτεχνικά έργα της Sidonie-Gabrielle Colette), μαζί με τον Παλαιό Κόσμο που αριθμεί παραπάνω από 100 ετικέτες.


Info

Δημ. Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό
Τηλ. 210 2650200
Ανοιχτά καθημερινά από τις 10.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το "αθηνόραμα": Οι φετινοί νικητές και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών" της ελληνικής γαστρονομίας

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το "αθηνόραμα" έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.