Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά © Λεωνίδας Τούμπανος

Πλησιάζοντας την τέταρτη δεκαετία λειτουργίας της, η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη τιμά το συνταγολόγιο της κουζίνας της Μπότας κατορθώνοντας να παραμένει κλασικό αλλά ταυτόχρονα ανά διαστήματα να ανανεώνεται. Αυτό σημαίνει ότι στο μενού βρίσκουμε κλασικά, γνώριμα -σε μυημένους και μη- πιάτα ιταλικής κουζίνας αλλά και νόστιμες φρεσκαρισμένες ρετσέτες, αρκετές από τις οποίες δεν είναι απαγορευτικές για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή ή νηστεύουν. 

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά

Την περίοδο λοιπόν της νηστείας θα καθίσετε αναπαυτικά στην κομψή του σάλα ή την όμορφη αυλή και θα απολαύσετε βαθιάς νοστιμιάς ορεκτικά και πιάτα ξεκινώντας από την μπρουσκέτα pomodoro, από χειροποίητη φοκάτσια, ντοματίνια κονφί, αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό. Τα μανιτάρια είναι αξία σταθερή και ιδιαίτερα δημοφιλή οπότε προτείνουμε να συνεχίσετε με τα "funghi misti”, δηλαδή ποικιλία μανιταριών σοτέ με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά. Από κυρίως, φτιάχνουν εξαιρετικό vegan μπιφτέκι, με νοστιμιά ζηλευτή ενώ, αφού βρίσκεστε σε τρατορία, ένα τουλάχιστον πιάτο ζυμαρικών δεν θα λείψει από το τραπέζι. Τη Σαρακοστή την τιμητική τους εδώ έχει η pasta θαλασσινών που συστήνεται ως "frutti di mare”, με τον ασυναγώνιστο συνδυασμό της γλύκας της φρέσκιας ντομάτας και του ιωδίου από διάφορα όστρακα. Μπορείτε βέβαια επίσης να ρωτήσετε φιλικό σέρβις για τις νηστίσιμες προτάσεις που έχουν διαθέσιμες και πάντοτε εκπλήσσουν ευχάριστα. 

Da Bruno Νηστίσιμα φαγητά

Ενδιαφέρουσα είναι η λίστα κρασιών του ελληνικού, ιταλικού αμπελώνα, αρκετά από τα οποία αρκετά σερβίρονται και σε ποτήρι. 

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το "αθηνόραμα": Οι φετινοί νικητές και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών" της ελληνικής γαστρονομίας

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το "αθηνόραμα" έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.