"Rakkan Urban Gastronomy": Μεσογειακή κουζίνα με ιαπωνικές πινελιές και τη Σαρακοστή

Στο κέντρο της Αθήνας για μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου που προσαρμόζεται και στην περίοδο της νηστείας.

Rakkan Νηστίσιμα φαγητά © Λεωνίδας Τούμπανος

Μια από τις δημοφιλέστερες κουζίνες στο ελληνικό κοινό, η ασιατική, δηλώνει παρούσα στο κέντρο της Αθήνας και την περίοδο της Σαρακοστής με το "Rakkan Urban Gastronomy", σε δημιουργικές συναντήσεις με κουζίνες όπως η μεσογειακή. Ο σεφ Martin Prenda ενορχηστρώνει με fusion ταμπεραμέντο πιάτα, με ιαπωνικές πινελιές, συμπεριλαμβάνοντας προτάσεις που μπορούμε να απολαύσουμε ακόμα και την περίοδο της νηστείας αφού το σενάριο εδώ τιμά δεόντως και τα καλά της θάλασσας. 

RAKKAN Νηστίσιμα φαγητά

RAKKAN Νηστίσιμα φαγητά

Στην ατμοσφαιρική και ευρύχωρη σάλα με τη σκηνογραφημένη ανθισμένη ροζ κερασιά και το όμορφο φωτεινό ενυδρείο, δοκιμάζεις μια σειρά από πιάτα κάποια από τα οποία συνίστανται και για την περίοδο της νηστείας. Το ψητό χταπόδι που ο σεφ συνοδεύει με πουρέ από άσπρο φασόλι και ο ταραμάς με άρωμα παντζαριού, τοματίνια, φυστίκια Αιγίνης και μυρώνια, δίπλα σε μια ωραία καβουροσαλάτα, προλογίζουν τα κυρίως ενώ, συνεχίζοντας, θα δοκιμάσετε το ψητό καλαμάρι αλλιώς, με πινελιές όπως ο πουρές σπανάκι και η κρέμα από φινόκιο. Στα ζυμαρικά, η μοναδικής νοστιμιάς αχινομακαρονάδα αρωματίζεται με σκόρδο και βασιλικό ενώ το κριθαρότο αστακού με μαραθόριζα, πομοντόρι και φρέσκα μυρωδικά είναι στα "must". Οι λάτρεις των ριζότι θα δοκιμάσετε το vegan με λαχανικά. Ο μεγαλοπρεπής αστακός, που φιγουράρει στο μενού ψητός και σε ωραία εκτέλεση μαγειρεμένος σε τεμπούρα δίπλα σε πικάντικη μαγιονέζα, αλλά και τα στρείδια που μοσχοβολούν ιώδιο, προορίζονται για εκλεκιστικούς ουρανίσκους. Η λίστα κρασιών που επιμελείται ο wine consultant Ιωάννης Καρδιάκος, συμπληρώνει τη γευστική εμπειρία. 

Περισσότερες πληροφορίες

Rakkan Urban Gastronomy

Χατζηγιάννη Μέξη 6, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 από το "αθηνόραμα": Οι φετινοί νικητές και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών" της ελληνικής γαστρονομίας

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το "αθηνόραμα" έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

To "NJV Athens Plaza" καλωσορίζει τον executive Chef Παναγιώτη Αναστασίου

Ο νέος Chef, με την μακρά μαγειρική του πορεία, έρχεται να ενσωματώσει την Ελληνική μαγειρική παράδοση και την μεσογειακή διατροφή στην διεθνή, δημιουργική, comfort κουζίνα.

Αστεράτο δείπνο στην ακροποταμιά του διαστήματος: Ο Rasmus Munk ετοιμάζει ένα μενού για την στρατόσφαιρα

Και όμως είναι γεγονός! Το 2025 6 γαστροναύτες θα απολαύσουν ένα μοναδικό conceptual δείπνο βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από τη Γη από 30.000 μέτρα ύψος! Θα το μαγειρέψει ο πιο δημιουργικός σεφ σήμερα στον πλανήτη, ο Rasmus Munk του "Alchemist" στην Κοπεγχάγη. Η γαστρονομία θα πετάξει σε νέα οραματικά ύψη.

Στη γλυκιά στοά του "Dessert Wise"

Ένα καινούργιο εστιατόριο γλυκού μόλις πήρε θέση στην καρδιά της πόλης, "κρυμμένο" σε μια στοά της Ακαδημίας. Πήραμε μια πρώτη γεύση και αναμεταδίδουμε.

Το ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI φέρνει την επανάσταση στην απόλαυση του ελληνικού καφέ

Η αγαπημένη ελληνική συνήθεια μπαίνει σε νέα εποχή με το πάτημα ενός κουμπιού και άλλα πολλά οφέλη που προσφέρει το καινοτόμο ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ BRIQI.

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.