Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας!

Τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας συμμετέχουν στη γαστρονομική γιορτή που οργανώνει το «αθηνόραμα» και η Τράπεζα Πειραιώς με ειδικά μενού στο 50% της τιμής τους. Αν δεν έχετε κάνει κράτηση, σπεύσατε...

Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας!

Λόγω Covid, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας γίνονται φέτος όψιμα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο (έως 15/10), και έχουν ήδη εξελιχθεί σε μια τεράστια γευσιγνωσία, απλωμένη σε όλη τη χώρα. Τηλέφωνα και site πήραν φωτιά στα 81 εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και συμμετέχουν στο event.

Πολλοί ψαγμένοι foodies δεν αρκούνται σε ένα εστιατόριο, αλλά επωφελούνται της εξαιρετικής σχέσης ποιότητας-τιμής των ειδικών μενού για να δοκιμάσουν περισσότερα, να εξασκηθούν στη βραβευμένη καλοφαγία και να καλύψουν την ανάγκη για κοινωνικές συνευρέσεις που στερηθήκαμε τόσο καιρό. Στο «CTC», η πλειοψηφία είναι νέα παιδιά στα πρώτα γαστρονομικά τους βήματα. «Τρελαίνονται με την αποδόμηση του καλαμαριού-πέστο “όχι του Λαζάρου, του Τσιοτίνη”, όπως χιουμοριστικά το καταγράφω, και για την εμβληματική μας βελουτέ καλαμπόκι, αρωματισμένη με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο. Λένε ότι αυτό το πιάτο είναι ταξίδι», επισημαίνει o Αλέξανδρος Τσιοτίνης. Στο «Artisanal», ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης υπογραμμίζει την ικανοποίηση του κόσμου για το άκρως προσιτό μενού και συμπληρώνει πως «εκπλήσσονται και ενθουσιάζονται με το μοβ ρύζι, από το χρώμα του παντζαριού, στο nigiri με καπνιστό χέλι Άρτας».

Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας! - εικόνα 1
Λευτέρης Λαζάρου

Πολλές κρατήσεις για τον Οκτώβριο καταγράφει ήδη το «Sense» του ξενοδοχείου «Athens Was». «Έρχονται από τα βόρεια προάστια έως τη Γλυφάδα, και το πιάτο που ξεχωρίζουν οι περισσότεροι είναι η φραγκόκοτα με μπάμιες», μου λέει ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Στο «Βαρούλκο» η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά. «Αυτή η εκδήλωση ανοίγει στα νέα παιδιά το δρόμο της γαστρονομίας που αλλιώς θα ήταν δύσκολο να τον περπατήσουν. Ξέρουν ότι, όταν έρθουν στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, θα νιώσουν άνετα γιατί θα υπάρχουν συνομήλικοί τους με παρόμοιες ανησυχίες στα διπλανά τραπέζια», εξηγεί ο Λευτέρης Λαζάρου.

Τελευταία ευκαιρία για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας! - εικόνα 2
Μαρίνος Σουράνης

Στο «Petra» του ξενοδοχείου «Canaves» στην Οία, η εκδήλωση είναι πολύ δημοφιλής στους κύκλους των επαγγελματιών που δουλεύουν στα εστιατόρια της Σαντορίνης. Ένα από τα πιο κολακευτικά σχόλια για τον σεφ Τάσο Στεφάτο είναι ότι το φαγητό του «θυμίζει μαμαδίστικο, παρά τις εξελιγμένες τεχνικές». «Μας λένε ότι δεν έχουν ξαναδοκιμάσει γεύσεις ψαριών σαν κι αυτές», τονίζει ο Μαρίνος Σουράνης από την τηνιακή «Μαραθιά», «και τους ικανοποιούν πολύ ασυνήθιστοι συνδυασμοί, όπως ο βλάχος με λουκάνικο σαλσίτσι ή τα τραγανιστά τηγανισμένα λέπια που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι τρώγονται!». Οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας συνεχίζονται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε σπεύσατε!

Δείτε τα μενού των εστιατορίων και κάντε την κράτησή σας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Artisanal Lounge & Gardens

Ζηρίνη 2, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

CTC

Πλαταιών 15, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Taste Greece 2024: Γαστρονομική εμπειρία στο "Atlantica Imperial Resort"

Σε συνεργασία με τους καταξιωμένους σεφ Νίκο Σκαμνάκη, Αλέξανδρο Τσιοτίνη, Γκίκα Ξενάκη και Γιώργο Οικονομίδη, το "Atlantica Imperial Resort" ετοιμάζει 4 βραδιές όπου η γαστρονομία μεταμορφώνεται σε ένα ταξίδι γεύσης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/06/2024

H S.Pellegrino Young Chef Academy αναζητά τα επόμενα νεαρά αστέρια της γαστρονομίας

Ο μεγαλύτερος παγκόσμιος διαγωνισμός για την ανάδειξη της επόμενης γενιάς της γαστρονομίας επιστρέφει και καλεί τους νέους σεφ που θέλουν να γίνουν μέρος αυτής της συναρπαστικής κούρσας να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 19/6.

Η εκλεκτή γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου

73 εστιατόρια που πλέουν σε ένα πέλαγος βραβεύσεων και εμβαθύνουν τον ωκεανό της θερινής γαστρονομίας.

"Manko Athens": Η νέα άφιξη του "Οne&Only Aesthesis" έχει γεύση περουβιανής γαστρονομίας

Το μενού του "Manko Athens", με επικεφαλής τον σεφ Juan David Ocampo, αποτελεί φόρο τιμής στην περουβιανή γαστρονομία, η οποία εξελίσσεται σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διεθνώς.

Το νέο μενού Βιότοπος του "Nyn Esti" φέρνει την εποχή με τον πιο art τρόπο στο τραπέζι μας με θέα στην Ακρόπολη

Το "Nyn Esti" προσφέρει ένα μενού που ενσωματώνει το γαστρονομικό του μανιφέστο περί εντοπιότητας, εποχικότητας και βιωσιμότητας.

"Fellows": Comfort dining στον αστικό κήπο της Ριζάρη

Το all-day café bar restaurant πιάνει πόστο σε ένα κατάφυτο ξέφωτο στην καρδιά της πόλης και ξεδιπλώνει μια γευστική πρόταση που θα σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

Τρία νέα εστιατόρια που ανοίγουν σύντομα στην Αθήνα

Και είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν σοβαρά.