Ο Τελευταίος Ήρωας

2,5

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει «μηνύματα».

Ο Τελευταίος Ήρωας

Μπορεί ο Εμίρ Κουστουρίτσα να έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια από το κινηματογραφικό προσκήνιο, η πολύτιμη κληρονομιά του, όμως, συνεχίζει να ζει και να βασιλεύει. Έτσι, ο Σλοβένος Ζίγκα Βιρτς παίρνει ιδέες και συνδυάζει παλαβό χιούμορ και κοινωνική κριτική σε μια ξέφρενα βιτριολική σάτιρα: Σε μια κωμόπολη της Σλοβενίας, ο γιος ενός τοπικού ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θέλει να ξεσηκώσει τους κατοίκους σε ηρωικό αντάρτικο ενάντια στην ανέγερση ενός γιγαντιαίου σουπερμάρκετ γερμανικών συμφερόντων. "Θύμα" του θα πέσει η Ελληνίδα εκπρόσωπος της πολυεθνικής, η οποία επισκέπτεται την περιοχή – η Αγγελική Παπούλια, απόλυτα ταιριαστή σε ένα άλλης βαλκανικής κοπής weird περιβάλλον.


Τα γκροτέσκα, κωμικοτραγικά στοιχεία απογειώνουν το σαρκασμό προς τα "ιερά και τα όσια" ενός μυθοποιημένου και εντέλει πλαστού παρελθόντος, το οποίο έχει διαδεχθεί ένα θολής ιδεολογίας και ηθικής σύγχυσης παρόν. Το όλο κομφούζιο αποδίδεται με διασκεδαστικότατη ευθυβολία, σε μια κουστουριτσικής κοπής κωμωδία, η οποία όμως βρίσκεται έξω απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει εύληπτα "μηνύματα".

Σλοβενία, Ελλάδα, Κροατία. 2023. Διάρκεια: 85΄

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Τελευταίος Ήρωας

Poslednji Ηeroj / Shooting Blanks
2,5
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 85 '
  • Ζίγκα Βιρτς

Σε μια σλοβένικη κωμόπολη, στην οποία πρόκειται να ανεγερθεί ένα γιγαντιαίο σουπερμάρκετ γερμανικών συμφερόντων, ο γιος ενός ήρωα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καλεί τους κατοίκους σε ηρωικό αντάρτικο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Άνοιξαν τα θερινά σινεμά της Αθήνας! Δείτε την αναλυτική λίστα

Ξεκινά επισήμως η καλοκαιρινή περίοδος για τους υπαίθριους κινηματογράφους της πόλης που ανάβουν αυτήν την εβδομάδα τους προβολείς τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
15/05/2024

Ρότζερ Κόρμαν (1926-2024): Ξαναβλέποντας τη "Μάσκα του Κόκκινου Θανάτου"

Ο βασιλιάς των b-movies αποχαιρέτησε τα εγκόσμια στα 98 του, άφησε, όμως, πολλά να θυμόμαστε. Μεταξύ τους και μια παθιασμένη ματιά στο θρυλικό διήγημα του Έντγκαρ Άλλαν Πόε, που έδωσε μια ταινία υπέροχη μες τις ατέλειές της, η οποία γιορτάζει φέτος τα δικά της 60 χρόνια.

Το τρέιλερ του "Megalopolis" υπόσχεται μια οπτική φαντασμαγορία

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μας συστήνει στον πληθωρικό και αισθητικά καθηλωτικό κόσμο της νέας ταινίας του.

Ελληνικό box office: Γκάρφιλντ, πίθηκοι και Γιουροβίζιον

Η Μαρίνα και το "Ζάρι" της κράτησαν τους ενήλικες στους καναπέδες τους, με την πιτσιρικαρία να επιλέγει "Γκάρφιλντ" και να τον ανεβάζει στην κορυφή του εβδομαδιαίου top-10.

Piraeus Port Film Festival: Ο Πειραιάς γίνεται λιμάνι της 7ης Τέχνης

Κατά τη διάρκεια του PPFF, θα προβληθούν σημαντικές μεγάλου μήκους ταινίες του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου, μικρού μήκους ταινίες Ελλήνων δημιουργών, όλες με άξονα τη θεματική του φεστιβάλ "θάλασσα, ναυτικοί, λιμάνια".

Updated | Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 16/5

Διάσημα ονόματα του ελληνικού διεθνούς θεάματος προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Γιορτάστε τη Γιορτή της Μητέρας στο σινεμά

Διαλέξτε μία από τις προτάσεις μας, πάρτε τη μαμά σας και επισκεφτείτε τον κοντινότερο κινηματογράφο.