Για Πάντα Νέοι

2,5

Η σκηνοθέτρια αφηγείται με ενέργεια και πάθος την προσωπική ιστορία της. Ως σεναριογράφος, όμως, δυσκολεύεται να ξεφύγει από την απλή περιγραφή και να την κάνει πραγματικά ενδιαφέρουσα.

Για Πάντα Νέοι

Ηθοποιός με μεγάλη φιλμογραφία, η 60χρονη πλέον Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι περνάει κάθε τόσο και πίσω από την κάμερα, διανθίζοντας μυθοπλαστικά αυτοβιογραφικές ιστορίες της ("Actrices", "Ένας Πύργος στην Ιταλία"). Όπως αυτή των νεανικών χρόνων της, όταν (εδώ ως Στελά) έγινε δεκτή στη διάσημη δραματική σχολή Les Amandiers του Πατρίς Σερό, ενός εμβληματικού θεατρικού και κινηματογραφικού σκηνοθέτη ("Βασίλισσα Μαργκό"), ο οποίος θα αλλάξει τις απόψεις των νεαρών φοιτητών πάνω στη ζωή και την τέχνη.


Το Παρίσι των 80s, τα ερωτικά πάθη, οι καλλιτεχνικές επιλογές και μια δυναμική Ναντιά Τερεσκεβίτς, η οποία απέσπασε το Σεζάρ πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (από τις εφτά υποψηφιότητες της ταινίας). Η Τεντέσκι σκηνοθετεί με ενέργεια και πάθος, ως σεναριογράφος, όμως, δυσκολεύεται να ξεφύγει από την απλή περιγραφή και να κάνει το πρώτο υλικό της πραγματικά ενδιαφέρον.  

Γαλλία. 2022. Διάρκεια: 126΄. Διανομή: WEIRD WAVE

Περισσότερες πληροφορίες

Για Πάντα Νέοι

Les Amandiers
2,5
  • Δραματική
  • 2022
  • Διάρκεια: 126 '
  • Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι

Στα τέλη του ’80 μια ομάδα νεαρών ηθοποιών γίνεται δεκτή στην περιζήτητη δραματική σχολή του Πατρίς Σερό Les Amandiers. Ανάμεσά τους και η Στελά, για την οποία μόλις ξεκινάει ένα ταξίδι ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η Άκρη του Νήματος

Τυποποιημένο crime thriller που δεν πρωτοτυπεί πουθενά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
16/05/2024

Η Πόλη της Ασφάλτου

Ένα σενάριο "Πολ Σρέιντερ από τα Lidl" συρρικνώνει αυτή την υπαρξιακή περιπέτεια/ιστορία ενηλικίωσης σε μια απλοϊκή αμερικανιά με κοινωνικές αιχμές.

Boy Kills World

Ο "John Wick" δείχνει το δρόμο σε μια μελλοντολογική περιπέτεια της σειράς, γεμάτη καταιγιστική, χορογραφημένη βία και σαχλό (αυτο)σαρκαστικό χιούμορ.

Searching for Rodakis

Απλή όσο και επιμορφωτική εξιστόρηση μιας συγκινητικής διαδρομής στο πρόσφατο ελληνοτουρκικό παρελθόν.

Στην Παγίδα του Νόμου

Ένα απολαυστικό ποτ-πουρί σινεφιλικών αναφορών, από τις ταινίες απόδρασης μέχρι το γουέστερν, πλαισιώνει αισθητικά μια ιδιοσυγκρασιακή κωμωδία αντισυμβατικών χαρακτήρων.

Λώξη

Ένα πολύτιμο, γήινο και αβίαστα ανθρώπινο κινηματογραφικό πορτρέτο, το οποίο διατυπώνει ηχηρά την αναγκαιότητα για καθολική συμπερίληψη και ισότητα.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Μια λαμπερή, θηλυκή και πολύ γαλλική έναρξη

Η Μέριλ Στριπ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις στην τελετή έναρξης μιας διοργάνωσης η οποία κυνηγάει όλο και περισσότερο το glamour, το οποίο προσπαθεί απεγνωσμένα να συνδυάσει με σινεφιλία αλά γαλλικά.