Χορεύοντας με τον Μπέκετ

2,5

Βιογραφία που προσπαθεί συγκροτημένα, χωρίς να το καταφέρνει απόλυτα, να συλλάβει το ιδιοσυγκρασιακό πνεύμα του κορυφαίου Ιρλανδού συγγραφέα.

Χορεύοντας με τον Μπέκετ

Στην τελετή απονομής του Νόμπελ λογοτεχνίας του 1969, ο Σάμιουελ Μπέκετ ανέβηκε στη σκηνή, παρέλαβε βιαστικά την επιταγή, αλλά όχι το βραβείο, και εγκατέλειψε την Αίθουσα Συναυλιών της Στοκχόλμης, σκαρφαλώνοντας, σε δημόσια θέα, από μια σκάλα που οδηγούσε προς την οροφή.


Θα μπορούσε, αν είχε συμβεί πραγματικά, να ήταν η πιο σουρεαλιστική σκηνή στην ιστορία των διάσημων βραβείων. Είναι, όμως, η εναρκτήρια σεκάνς μιας σινε-βιογραφίας, η οποία προσπαθεί συγκροτημένα, χωρίς να το καταφέρνει απόλυτα, να συλλάβει το ιδιοσυγκρασιακό πνεύμα του κορυφαίου Ιρλανδού συγγραφέα. Ο οσκαρικός –για το ντοκιμαντέρ "Σε Τεντωμένο Σκοινί"– Τζέιμς Μαρς ("Η Θεωρία των Πάντων") διαθέτει λίγες μπεκετικές ιδέες κι έναν ευρηματικό μοντέρ (Ντέιβιντ Σάραπ), το εγχείρημά του, όμως, παραμένει τίμια περιορισμένο μέσα στο αναγνωρίσιμο πλαίσιο ενός τυπικού, γραμμικού και πειθαρχημένου biopic.

     ΗΠΑ. 2023. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: FILMTRADE.

Περισσότερες πληροφορίες

Χορεύοντας με τον Μπέκετ

Dance First
2,5
  • Δραματική
  • 2023
  • Διάρκεια: 100 '
  • Τζέιμς Μαρς

Στην απονομή του Νόμπελ λογοτεχνίας του 1969, ο Σάμιουελ Μπέκετ ανακαλεί τις σχέσεις του με τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Το Park Your Cinema επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ

Οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του ΚΠΙΣΝ Park your Cinema και Park your Cinema Kids επιστρέφουν για ένατο συνεχόμενο καλοκαίρι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/05/2024

Ο Ντάνιελ Κρεγκ επιστρέφει για το "Στα Μαχαίρια 3"

Το ρόλο του ιδιόρρυθμου ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ πρόκειται να επαναλάβει ο χολιγουντιανός σταρ στο σίκουελ που σκηνοθετεί ο Ράιαν Τζόνσον.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 30/5

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και πολλά ακόμα, προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας στο "Anora" του Σον Μπέικερ

Δείτε αναλυτικά όλους τους νικητές της μεγάλης γιορτής του σινεμά.

Βραβείο στις Κάννες για τις "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Με γεμάτα χέρια φεύγει από την Κρουαζέτ η νέα ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη.

77ο Φεστιβάλ Καννών: Φαβορί και αουτσάιντερς

Ο έντονα αντικαθεστωτικός "Σπόρος της Ιερής Συκιάς" του Ιρανού Μοχάμαντ Ρασούλοφ έφερε την πολιτική σε πρώτο πλάνο και έγινε ένας από τους ισχυρότερους διεκδικητές του Χρυσού Φοίνικα.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Ιούνιο

Τρεις ελληνικές ταινίες, κλασικές επανεκδόσεις και πολυσυζητημένα arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των θερινών και μη κινηματογράφων.