H EΡΤ2 αποχαιρετά τον Βασίλη Βασιλικό

Ένα ειδικό επεισόδιο της εκπομπής "Το μαγικό των ανθρώπων" θα μεταδόσει απόψε η ΕΡΤ2, εις μνήμην του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα.

Βασίλης Βασιλικός, 'Το μαγικό των ανθρώπων' Βασίλης Βασιλικός, 'Το μαγικό των ανθρώπων'

Η ΕΡΤ αποχαιρετά έναν από τους πιο εμβληματικούς Έλληνες συγγραφείς, τον Βασίλη Βασιλικό, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών. Η εκπομπή της ΕΡΤ2, "Το μαγικό των ανθρώπων" μεταδίδει σήμερα, 30 Νοεμβρίου, στην ΕΡΤ2 στις 21.00, σε επανάληψη το επεισόδιο που ήταν αφιερωμένο στον σπουδαίο καλλιτέχνη, σε σκηνοθεσία Πέννυς Παναγιωτοπούλου. Μία συνάντηση με τη σκέψη και τον λόγο του αξέχαστου Βασίλη Βασιλικού, ο οποίος μιλά για το έργο του, τις ρίζες του και τον τρόπο που αντιμετωπίζει την τέχνη και την ζωή.  

Διαβάστε Επίσης

Ο βραβευμένος Βασίλης Βασιλικός συγκαταλέγεται από την UNESCΟ, στην οποία διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας από το 1996-2004, στους 10 πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς, ενώ από το έργο του ξεχωρίζει το καθηλωτικό "Ζ", στο οποίο βασίστηκε η διεθνής κινηματογραφική επιτυχία του Κώστα Γαβρά με τους Ιβ Μονταν, Ζαν Λουί Τρεντινιάν και Ειρήνη Παπά, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1970.

"Ζ"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι 7 σειρές που επιστρέφουν στην COSMOTE TV τον Ιούνιο

Συν ένα ολοκαίνουριο βιογραφικό δράμα εποχής με αέρα Ιταλίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι νέες σειρές και ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Ιούνιο

Το Netflix υποδέχεται το καλοκαίρι με ολοκαίνουριες παραγωγές, πολυαναμενόμενα νέα επεισόδια, ριάλιτι TV, σειρές ντοκιμαντέρ και πολλά ακόμα.

Όλα συμβαίνουν στο "Κάμντεν"

Eίδαμε το πρώτο επεισόδιο του νέου μουσικού docuseries του Disney+, μια νοσταλγική ωδή στην ιστορική λονδρέζικη γειτονιά. Διαθέσιμο από σήμερα, 29 Μάϊου.

"Fantasmas": Η Έμα Στόουν στη νέα σειρά του ΗΒΟ με την υπογραφή του Χούλιο Τόρες

Η σουρεαλιστική σειρά ανθολογίας έρχεται στο streaming στις 7 Ιουνίου.

3+1 σειρές που περιμένουμε να επιστρέψουν το καλοκαίρι του 2024

Τέσσερις αγαπημένες σειρές κάνουν comeback με πολυαναμενόμενους νέους κύκλους επεισοδίων, που θα κυκλοφορήσουν στο streaming τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διεθνής διάκριση για το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ "Το Αίνιγμα της Κέρου"

Το ελληνικό ντοκιμαντέρ του Κώστα Μαχαίρα ταξίδεψε στις ΗΠΑ και βραβεύτηκε στο Διεθνές Αρχαιολογικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Όρεγκον.

To αθλητικό docuseries "Welcome to Wrexham" επιστρέφει στο Disney+

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς έρχεται τον Ιούνιο, ακολουθώντας την σύγχρονη, ανοδική πορεία της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας Wrexham AFC.