Φιλμ νουάρ και σινεμά μυστηρίου τα σαββατόβραδα στην ΕΡΤ3

Η νέα ζώνη προβολών εγκαινιάζεται με ένα πολιτικό θρίλερ του αξεπέραστου μετρ του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Ξένος Ανταποκριτής

Τα διαμάντια του ευρωπαϊκού και αμερικανικού σινεμά νουάρ και νέο-νουάρ, ψυχολογικά θρίλερ αλλά και ταινίες μυστηρίου, καθώς και μεταφορές αστυνομικής λογοτεχνίας στον κινηματογράφο φιλοξενεί η νέα βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3 τα σαββατόβραδα.

Η αρχή γίνεται το Σάββατο 15/1 στις 22:00 με τον πρωτοπόρο του σασπένς, Άλφρεντ Χίτσκοκ, και την ταινία "Ξένος Ανταποκριτής" ("Foreign Correspondent", 1940) με πρωταγωνιστές τους Tζόελ ΜακΚρέι, Λαρέιν Ντέι, Άλμπερτ Μάρσαλ, Τζορτζ Σάντερς , Έντμουντ Γκουέν). Το θρίλερ κατασκοπείας, που στην Ελλάδα πρωτοπροβλήθηκε το 1947 με τον τίτλο "Πριν Από τη Θύελλα", αποτελεί τη δεύτερη ταινία της περιόδου μετάβασης του Χίτσκοκ από την Ευρώπη στην Αμερική, ενώ ήταν υποψήφια για έξι Όσκαρ (ταινίας, πρωτότυπου σεναρίου, φωτογραφίας, β΄ αντρικού ρόλου, σκηνικών και ειδικών εφέ).

Ξένος Ανταποκριτής

Η ταινία μας μεταφέρει στο Λονδίνο στις αρχές του 1939, όπου ο Τζον Τζόουνς, ένας Αμερικανός ρεπόρτερ, πηγαίνει στην Ευρώπη ως απεσταλμένος της εφημερίδας του, για να διερευνήσει την πιθανότητα ενός παγκόσμιου πολέμου. Εκεί συναντά έναν ηλικιωμένο Ολλανδό διπλωμάτη, ο οποίος έχει συνυπογράψει μια μυστική συνθήκη συμμαχίας, τα στοιχεία της οποίας οι Ναζί δεν τα γνωρίζουν και δεν θα σταματήσουν αν δεν τα ανακαλύψουν. Ο ηλικιωμένος απάγεται…και η συνέχεια επί της οθόνης. Διαβάστε την κριτική της ταινίας εδώ.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX δεκατέσσερις μέρες μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι 7 σειρές που επιστρέφουν στην COSMOTE TV τον Ιούνιο

Συν ένα ολοκαίνουριο βιογραφικό δράμα εποχής με αέρα Ιταλίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/05/2024

Όλες οι νέες σειρές και ταινίες που έρχονται στο Netflix τον Ιούνιο

Το Netflix υποδέχεται το καλοκαίρι με ολοκαίνουριες παραγωγές, πολυαναμενόμενα νέα επεισόδια, ριάλιτι TV, σειρές ντοκιμαντέρ και πολλά ακόμα.

Όλα συμβαίνουν στο "Κάμντεν"

Eίδαμε το πρώτο επεισόδιο του νέου μουσικού docuseries του Disney+, μια νοσταλγική ωδή στην ιστορική λονδρέζικη γειτονιά. Διαθέσιμο από σήμερα, 29 Μάϊου.

"Fantasmas": Η Έμα Στόουν στη νέα σειρά του ΗΒΟ με την υπογραφή του Χούλιο Τόρες

Η σουρεαλιστική σειρά ανθολογίας έρχεται στο streaming στις 7 Ιουνίου.

3+1 σειρές που περιμένουμε να επιστρέψουν το καλοκαίρι του 2024

Τέσσερις αγαπημένες σειρές κάνουν comeback με πολυαναμενόμενους νέους κύκλους επεισοδίων, που θα κυκλοφορήσουν στο streaming τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διεθνής διάκριση για το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ "Το Αίνιγμα της Κέρου"

Το ελληνικό ντοκιμαντέρ του Κώστα Μαχαίρα ταξίδεψε στις ΗΠΑ και βραβεύτηκε στο Διεθνές Αρχαιολογικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Όρεγκον.

To αθλητικό docuseries "Welcome to Wrexham" επιστρέφει στο Disney+

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς έρχεται τον Ιούνιο, ακολουθώντας την σύγχρονη, ανοδική πορεία της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας Wrexham AFC.