Διεθνής διάκριση για το G Design Studio

Τα βραβεία αφορούν στον κατάλογο της έκθεσης Art Athina 2023, την επετειακή έκδοση της Art Athina για τα 30 χρόνια της διοργάνωσης και στο λογότυπο του ξενοδοχείου "Monument" στην Αθήνα.

Επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια της Art Athina Η επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια της Art Athina

Το δημιουργικό γραφείο G Design Studio, σταθεροί συνεργάτες της Art Athina τα τελευταία επτά χρόνια, απέσπασε τρία βραβεία στο πλαίσιο του 70ου Ετήσιου Διαγωνισμού του Type Directors Club (TDC) της Νέας Υόρκης. Τα βραβεία αφορούν στον κατάλογο της έκθεσης Art Athina 2023, την επετειακή έκδοση της Art Athina για τα 30 χρόνια της διοργάνωσης και στο λογότυπο του ξενοδοχείου "Monument" στην Αθήνα.

Το Type Directors Club (TDC) είναι ένας διεθνής οργανισμός αφιερωμένος στην τυπογραφία και τον σχεδιασμό γραμματοσειρών, ο οποίος ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946. Στο πλαίσιο της αποστολής του για την ανάδειξη της τυπογραφικής αριστείας από όλο τον κόσμο, διοργανώνει το TDC Annual Competition, τα βραβεία του οποίου αποτελούν σημαντική διάκριση για την τυπογραφία παγκοσμίως.

Η επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια της Art Athina

Στο φετινό, επετειακό TDC 70th Annual Competition, μεγάλος νικητής ήταν το The New York Times Magazine με πέντε βραβεία, ενώ επτά δημιουργικά γραφεία και εταιρίες συγκέντρωσαν από τρία βραβεία: η Apple Design Team (ΗΠΑ), το büro uebele visuelle kommunikation (Γερμανία), το Foreign Policy Design Group (Σιγκαπούρη), το G Design Studio (Ελλάδα), Landor (ΗΠΑ), το Milk Network(Σαουδική Αραβία) και η Pentagram (ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία).

O κατάλογος της Art Athina 2023
O κατάλογος της Art Athina 2023

Η ομάδα του G Design Studio δηλώνει συγκινημένη και περήφανη που για πρώτη φορά ένα ελληνικό δημιουργικό γραφείο έχει συγκεντρώσει τρία βραβεία του TDC, παίρνοντας επάξια μία θέση ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου. Για τα βραβεία που αφορούν στην Art Athina αναφέρουν: "Η τυπογραφία για τον κατάλογο της Art Athina 2023 αποτελεί οργανικό μέρος της συνολικής οπτικής ταυτότητας της διοργάνωσης, ενώ σκιαγραφεί με λεπτότητα τις διαδρομές που ακολουθούν οι φίλοι της τέχνης στα διάφορα booths. Μία πιο πληθωρική προσέγγιση επιλέχθηκε για την επετειακή έκδοση των 30 χρόνων, όπου συνδυάστηκαν διαφορετικά τυπογραφικά ύφη και εκτυπωτικές τεχνικές, ως φόρος τιμής στην ιστορία της παλαιότερης φουάρ της Ευρώπης."

Η Art Athina και το G Design Studio συνεχίζουν τη συνεργασία τους και για την Art Athina 2024, καθώς έχουν ήδη ανακοινώσει την οπτική ταυτότητα για την επερχόμενη φουάρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειον Μέγαρο από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2024. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Σπίτι των Αλαγιωτών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ο χώρος πολιτισμού ALAYA ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.