Ραντεβού για μία pop-up graffiti εκδήλωση στο στέκι της "Σχεδίας"

Στον δρόμο, εκεί όπου η τέχνη δημιουργείται ελεύθερα και εφήμερα, το περιοδικό δρόμου μάς καλεί στα πλαίσια του φεστιβάλ "9,5 εβδομάδες".

γκραφιτι

Το περιοδικό δρόμου "Σχεδία" παρουσιάζει την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο της Νικίου, μπροστά από το "Σχεδία Home", μια pop-up graffiti εκδήλωση σε επιμέλεια της ΑΜΚΕ "Art, Graffiti in the City". Στην καταληκτική εκδήλωση του φεστιβάλ "9,5 εβδομάδες", η εικαστικός και καθηγήτρια καλλιτεχνικών Κική Παυλικιάνη φτιάχνει, πάνω σε ένα πανί 2 μέτρων, ένα έργο για την "Σχεδία": ένα γιλέκο-σύμβολο της αφθονίας, της αναγέννησης και της ευτοπίας. Μια διαδικασία δημιουργίας όπου όλοι μας θα παρακολουθήσουμε μέσα από τις μπογιές των σπρέι να διαφαίνεται ένα έργο γκράφιτι, που θα δημιουργηθεί στον δρόμο αν και δεν θα έχει τον προσωρινό χαρακτήρα της street art.

Παράλληλα, στην εκδήλωση, θα ακουστεί και το τραγούδι "Σχεδία" σε μουσική Χρύσας Κωττάκη και στίχους της Καλλιόπης Κουντούρη που ερμηνεύουν ο Απόστολος Ρίζος και η  Χρύσα Κωττάκη. Το τραγούδι γράφτηκε με έμπνευση το περιοδικό κατά την περίοδο του πρώτου εγκλεισμού, και στην εκδήλωση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους συντελεστές και να συνομιλήσει μαζί τους.

Το φεστιβάλ "9,5 εβδομάδες" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Σχεδία Home

Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Διεθνής διάκριση για το G Design Studio

Τα βραβεία αφορούν στον κατάλογο της έκθεσης Art Athina 2023, την επετειακή έκδοση της Art Athina για τα 30 χρόνια της διοργάνωσης και στο λογότυπο του ξενοδοχείου "Monument" στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Οι δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας συνεχίζονται και τον Μάιο

Ένας θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που διοργανώνεται από τον ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας.

Δείτα τα highlights των θεματικών της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ξεκινά σε λίγες μέρες η μεγάλη γιορτή του βιβλίου και της ανάγνωσης στη Θεσσαλονίκη, που περιλαμβάνει θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις γυναίκες, τα Βαλκάνια και την κλιματική κρίση.

"Διάλογοι": Αναδρομική έκθεση για τον αρχιτέκτονα Χρήστο Κονταρούδη

Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στο European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Μάιο

Αυτά είναι τα εικαστικά εγχειρήματα που εγκαινιάζονται μέσα στον μήνα και μας κίνησαν το ενδιαφέρον.

Τα φεστιβάλ που έρχονται στην πόλη τον Μάιο

Ο Μάιος ήρθε φέρνοντας μαζί ένα σωρό ενδιαφέροντα φεστιβάλ που μας παροτρύνουν να προγραμματίσουμε τις ανοιξιάτικες εξόδους μας. Ξεκαρδιστικό stand up comedy, μοναδικά live, απελευθερωτικό σινεμά και πολλά ακόμα συνθέτουν τις must-see πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανεβάζουν την ένταση λίγο πριν από την έφοδο του καλοκαιριού.

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.