Χαλαρό, φιλικό, νεανικό ζυθο-μπαρ με βιομηχανικό στιλ. Με διάπλατα ανοιχτά πορτοπαράθυρα, επεκτείνεται και στο πεζοδρόμιο, γεγονός που του δίνει...
Γεμάτα σνακ με πρωταγωνιστή το αβγό και έμπνευση ένα κορεάτικο concept, προσαρμοσμένο όμως στις ελληνικές γεύσεις. Σάντουιτς με χειροποίητα μπριός,...
O Άρης Δούκας του «Noel» πιάνει πάγκο στη Βαρβάκειο τυλίγοντας εκλεκτό σουβλάκι και χειροποίητο σουτζουκάκι σε αφράτη πίτα με ολόφρεσκες «αλοιφές»,...
Premium τυριά και αλλαντικά, φοκάτσια και πανίνι, Negroni και Garibaldi στη feelgood salumeria του κέντρου, που μιλά με κινηματογραφική χάρη την...
Μεξικό, λίγη Αραβία και λίγη Ινδία συμπράττουν γευστικά στο πολύχρωμο, νόστιμο, πολυεθνικό street food στέκι. Μπορείς να καθίσεις στους πάγκους στο...
Μικρούλι, δημοφιλές wine bar/κάβα σε πολύ κεντρικό σημείο, με ράφια φουλαριστά (210 ελληνικές ετικέτες) και ιντελεκτουέλ κοινό. Aλλάζει ανά μήνα τα 20...
Η σουβλακερί της ομάδας του «Cookoovaya». Σε ένα κτίριο του Μεσοπολέμου, με μια μεγάλη «θεατρική» κουζίνα που παραπέμπει σε αγορά: στα αριστερά το...
Στην καρδιά της Αθήνας –ή, πιο ορθά, στο στομάχι της, τη Βαρβάκειο αγορά–, κατοικοεδρεύει η «Ήπειρος», ένα από τα τελευταία sui generis μαγειρεία της...
Η αγάπη του Άρη και του Γιώργου για τα φαλάφελ στεγάζεται σε ένα μαγαζάκι τσέπης που ενίοτε... προκαλεί ουρές στην Αιόλου. Σερβίρονται σε δύο μεγέθη,...
Ένας πάγκος, ένα ωραίο λαχματζούν –του χεριού-, ένα επίσης ωραίο πεϊνιρλί στο χαρτί και μια οικογενειακή ιστορία, όλα κρύβονται σε ένα στενάκι κάθετο...
Aπό τον custom-made ξυλόφουρνο βγαίνουν πίτσες με λεπτή ναπολιτάνικη ζύμη (ωριμάζει για 48 ώρες), που συνοδεύονται από σαλάτες, μπίρες και κρασιά....
To burgerάδικο-θρύλος του Χολαργού κατηφόρισε και στο κέντρο στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων. Όλα τα μπιφτεκόψωμα-highlights βρίσκονται στο μενού,...
Ένα Mini Cooper που έγινε καντίνα παρκάρει στο κέντρο της Αθήνας και σερβίρει λουξ «βρόμικο» και χοτ ντογκ, σε διάφορες εκδοχές.
Σπεσιαλίστες του πιροσκί, ζυμώνουν, τηγανίζουν και φουρνίζουν καθημερινά τα πιο τραγανά πιροσκί, κλασικά, αλλά και σε διάφορες παραλλαγές. Ωραία και...
Λειτουργεί από το 1951, φτιάχνοντας από τα νόστιμα τυλιχτά της πόλης. Μακρόστενος χώρος με πάγκους αλουμινίου, λευκά πλακάκια στους τοίχους και...
Η δεύτερη έδρα του ιστορικού μαγαζιού της Σατωβριάνδου, που από το 1951 φτιάχνει από τα πιο νόστιμα τυλιχτά της Αθήνας. Ελάχιστες επιλογές, με...
Healthy στέκι με vegan και gluten free επιλογές, αλλά και σπιτικά ροφήματα που σερβίρονται στα τραπέζια του πεζόδρομου ή to go.
Kοντά στις πιάτσες με τα καταστήματα υφασμάτων, ένα πολύ όμορφο κονσεπτικό κατάστημα χονδρικής και λιανικής πώλησης, με συλλογή από μοντέρνες ποδιές...
Απλό, καθημερινό spot, μικρό, λιτό, με σκανδιναβικές γραμμές και μεσογειακά χρώματα, χάλκινους σωλήνες με γλομπάκια και μια παρτίδα από κεραμικά στα...
Το κενό ανάμεσα στηn ντελικάτη απαλότητα της ναπολιτάνικης πίτσας και στη στιβαρή τραγανότητα της pinsa romana συμπληρώνει το ιταλιάνικο στέκι της...
Ένα γρήγορο φαλαφελο-στέκι στο ισόγειο ενός κτιρίου του Τσίλλερ με πάγκο μέσα και μερικά τραπέζια έξω, στον πεζόδρομο της Ρόμβης. Εκτός από...
Casual burger house στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, με καλές περγαμηνές από τη Θεσσαλονίκη. Signature burgers από μοσχαρίσιο κιμά, φρεσκοψημένα buns και...
Τρεις εκδοχές dim sum (dumplings ατμού) κι ένα bao bun, του οποίου η γέμιση αλλάζει κάθε εβδομάδα, στο λιλιπούτειο ασιατικό streetfood στέκι του...
Σε αυτό το street food spot-μινιατούρα, τρεις φίλοι συστήνουν στην Αθήνα το poke, την χαβανέζικη βερσιόν του sushi, όπου το ρύζι μπαίνει σε ένα μπολ...
Pop up αδερφάκι του «Poke Hawaiian Sushi» με μεγάλο σουξέ στο lockdown του ’21, το «Sando» έφερε στο κέντρο της Αθήνας την ιαπωνική τεχνική των...
Ιταλική κουζίνα με πίτσες κλασσικές αλλά και με ελληνική έμπνευση, ζυμαρικά με άποψη και ιδιαίτερα κυρίως πιάτα. Σχολικό vintage ντεκόρ νοσταλγικής...
Ζύμη αργής ωρίμανσης και γρήγορο ψήσιμο σε καυτή πέτρα είναι τα βασικά συστατικά του χειροποίητου πεϊνιρλί που στο «Smak.» στον πεζόδρομο της Ρόμβης...
Δημοφιλές στέκι κινέζικου street food όπου βασιλεύουν τα γουόκ. H διαδικασία έχει ως εξής: πρώτα διαλέγεις τη βάση (noodles ή ρύζι), στη συνέχεια τα...
Σε έναν μικρό χώρο διαμορφωμένο στη λογική της καντίνας ετοιμάζονται λίγες αλλά νόστιμες αντιπροσωπευτικές προτάσεις μεξικάνικου street food, tacos,...
Μπαμπάτσικα και δημιουργικά, τα bao buns του Δημήτρη Παμπόρη κλείνουν στο αφράτο ψωμάκι τους προχωρημένη μαγειρική, premium υλικά και homemade...