"Mexha": Γιορτές με αύρα μεξικάνικης fiesta

Mexha

Το "Mexha" είναι ο λόγος που ερχόμαστε στο Μαρούσι κάθε φορά που θέλουμε να χαρούμε μεξικάνικες νοστιμιές και πολύ καλά κοκτέιλ στον όμορφο χώρο του δημοφιλούς αυτού gastrobar που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Στο απολύτως ινσταγκραμικό και fun ποπ περιβάλλον που αγαπά το fusion, το "Mexha" μας έχει μυήσει σε μια μεξικάνικη κουζίνα που αγαπά το fusion, δεν μένει στα κλασικά και κάνει σοβαρή προσπάθεια να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Φέτος, κάνοντας ακόμη πιο ταξιδιάρικα και αλέγκρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μας, ο δημιουργικός σεφ του μαγαζιού Μιχάλης Παπαγεωργίου προτείνει ειδικά μενού για τα ρεβεγιόν των γιορτών, προσκαλώντας μας να περάσουμε τις πιο όμορφες ημέρες του χρόνου σε ατμόσφαιρα μεξικάνικης fiesta. 

Mexha

Έτσι, το ξεχωριστό μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων (€ 65 κατ’άτομο) ξεκινά με τραγανή κροκέτα που κρύβει στην καρδιά της υπέροχο chili con carne, πικάντικη σούπα κολοκύθας με λάδι τσίλι αλλά και μια πλούσια πράσινη σαλάτα  με σύκο, καρύδια και βινεγκρέτ γλυκού κρασιού. Ακολουθούν υπέροχα tacos με μελωμένο χταπόδι και μάνγκο chutney, και η γευστική πανδαισία κορυφώνεται με  σιγομαγειρεμένο χοιρινό mixiote με λαχανικά και τυρί, καθώς και εξωτικές γαρίδες με αβοκάντο, λάιμ, λαχανικά και άγριο ρύζι, λίγο πριν το γλυκό φινάλε με κρέμα catalana και φρούτα του δάσους. 

Mexha

Εξαιρετικές προτάσεις επιφυλάσσει βεβαίως και το μενού για την Παραμονή της  Πρωτοχρονιάς (€ 70 κατ’άτομο), όπου θα ξεκινήσουμε με μεξικάνικα flautas με μοσχάρι barbacoa, βελουτέ σούπα καλαμποκιού με αρωματικά κρουτόν και πράσινη σαλάτα με ρόδι, καρύδια και βινεγκρέτ από φρούτα του δάσους. Ενδιάμεσα θα χαρούμε tostadas μοσχαριού μαγειρεμένου σε μπίρα IPA και αμέσως μετά θα περάσουμε στο βαρύ πυροβολικό της βραδιάς που θα είναι η υπέροχη παέγια θαλασσινών και η τραγανή porchetta με πουρέ γλυκοπατάτας, ενώ η τάρτα με κρέμα λεμονιού και φρούτα του δάσους θα μας γλυκάνει δροσερά και πρωτότυπα. 

Και τις δύο βραδιές, στο "Mexha" θα μας υποδεχτούν εορταστικά με σπέσιαλ χριστουγεννιάτικη Margarita και Sangria roja. Επιπλέον, την Παραμονή των Χριστουγέννων θα υπάρχει live με την Αναστασία Βελισσαρίου, ενώ οι Scarlet Nights feat. Rossy Blue θα φροντίσουν ώστε η τελευταία βραδιά του χρόνου να μας μείνει πραγματικά αξέχαστη. 

Αγίου Κωνσταντίνου 56, Μαρούσι, 2160017188

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!