Τρεις καταπράσινοι κήποι για εξωτικές απολαύσεις με Lurisia

Το premium ιταλικό νερό των 'Αλπεων, με τη βραβευμένη φιάλη σε σχήμα φαναριού ανθρακωρύχου, είναι ο οδηγός μας για μερικές απ’ τις πιο φίνες γαστρονομικές στιγμές στην πόλη.

Οι λεπτομέρειες στο εστιατόριο-μπαρ Noah στο Πάρκο Ελευθερίας © Λεωνίδας Τούμπανος

Γεννημένο στην καρδιά των 'Άλπεων και εμπλουτισμένο με τη γεύση της εξερεύνησης, το premium ιταλικό νερό Lurisia φέρνει τη φινέτσα του Πιεμόντε στο ποτήρι, δεμένη με έναν συναρπαστικό θρύλο. Λέγεται ότι, το 1900, το χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου στους πρόποδες των Δυτικών 'Άλπεων, έκανε να κυλήσει από τον βράχο νερό που αποδείχτηκε εξαιρετικό για κατανάλωση, αλλά και πολύτιμο για την επούλωση πληγών. Το νερό αυτό ήταν η πηγή του Lurisia (Santa Barbara Di Lurisia) και η φήμη του έφτασε πέρα ​​από τα σύνορα της περιοχής, με τη βραβευμένη με Νόμπελ, Μαρία Κιουρί να φτάνει στην περιοχή και να πιστοποιεί τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. Εμπνευσμένοι από το θρύλο του εξερευνητή, λοιπόν, και με οδηγό το premium ιταλικό νερό Lurisia και τη βραβευμένη φιάλη του σε σχήμα φαναριού, ανακαλύπτουμε κι εμείς μερικές από τις πιο φίνες γαστρονομικές γωνιές της πόλης. Ακολουθήστε μας!

Nikkei Floresta, Κολωνάκι

Nikkei floresta εστιατόριο στο Κολωνάκι

Για ένα ακόμη καλοκαίρι το "Nikkei" βγαίνει στον κήπο, προσφέροντας στο αθηναϊκό κοινό και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας μία απόλυτα θερινή επιλογή εξαιρετικής κουζίνας και εξίσου εξαιρετικής μπάρας. Φέτος μάλιστα, ανακαινισμένο και πιο κοσμοπολίτικο από ποτέ, μας ξανασυστήνεται ως "Nikkei Floresta" κι υποδέχεται στην κουζίνα του τον σεφ Νίκο Ψηλό (με εμπειρία μεταξύ άλλων σε "Inbi" του "Costa Navarino", "Cavo Tagoo" στη Μύκονο, " Zuma" στο Knightsbridge του Λονδίνου), για να στρέψει το γευστικό του μπούσουλα προς την Ιαπωνία, με έμφαση στην εξαιρετική πρώτη ύλη. 'Ετσι, προτάσεις όπως το otoro nigiri dumbling με χτένι και τσορίθο, το σεβίτσε-bouillabaisse με αστακό, η κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας με αχινό, η causa με ψητό χταπόδι και pico de gallo, και τα jalapeno poppers τυλιγμένα σε guanciale, συνθέτουν ένα μενού που συναγωνίζεται σε εξωτισμό τον ολάνθιστο, φωτισμένο κήπο της open air σάλας. Παράλληλα, το ceviche bar γίνεται το επίκεντρο της βραδιάς, με τον σεφ και την ομάδα του να συνθέτουν μπροστά στα μάτια μας ξεχωριστά πιάτα σε νιγκίρι, τιραντίτο, σούσι και σεβίτσε.

Noah, Μέγαρο Μουσικής

Το χαρακτηριστικό γλυπτό και ο χώρος στο εστιατόριο-μπαρ Noah στο Πάρκο Ελευθερίας
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το θερινό χιτ του πάρκου Ελευθερίας έχει επιστρέψει για να φέρει την αλλεγκρία των διακοπών στο κέντρο της Αθήνας, με το trademark αγαλματένιο χέρι της εισόδου να καλωσορίζει φέτος, όχι μόνο μια ακόμη σεζόν στη λίστα των αγαπημένων μας spot στην πόλη, αλλά και μια άκρως ανανεωμένη γευστική πρόταση στην κουζίνα του. Ο πολύπειρος σεφ Σπύρος Μαυροειδής, με βαθιά γνώση κι αγάπη για τη γεύση του εξωτισμού από πολλά πόστα, παρουσιάζει εδώ, ένα ακόμη αμάγαλμα των μαγειρικών του απολαύσεων. Anticuchos και σεβίτσε, mini burgers και tataki, premium κρέατα και steaks κονουπιδιού, μυλοκόπι barbacoa και κοτόπουλο a la brasa, συνθέτουν μια διαδρομή που ξεκινά από τη Μεσόγειο και καταλήγει στη Λατινική Αμερική. Τα ρουστίκ στησίματα, η DIY λογική και η sharing ατμόσφαιρα, μας καλούν να παίξουμε με το φαγητό μας και να διασκεδάσουμε με την παρέα μας, σαν να στήναμε ένα αυτοσχέδιο pic nic.  

Che, Πειραιάς

Τρεις καταπράσινοι κήποι για εξωτικές απολαύσεις με Lurisia - εικόνα 3

Με το που διαβαίνεις την πόρτα σ’ αυτήν την πολύχρωμη, πάντα ζωηρή αυλή του Πειραιά, αυτόματα μεταφέρεσαι σε μια ποικιλόμορφη λατινοαμερικάνικη γειτονιά, όπου φοίνικες, στερλίτσιες κι άλλα εξωτικά φυτά, ανταλλάσσουν πράσινες νότες με αφράτα δέντρα δροσερής μεσογειακής πνοής, υπό το παιχνιδιάρικο βλέμμα της Φρίντα Κάλο στην επιβλητική τοιχογραφία. Το medi-tropical κλίμα και οι μείξεις που υπογράφει η ομάδα του μπαρ, από classics όπως οι Pina Colladas και τα Daquiries, μέχρι signature cocktails που εκμεταλλεύονται ελληνικά φαβορί σαν τη μαστίχα ή διεθνή εξωτικά σουξέ, όπως οι ανανάδες και τα limes, ενισχύουν το ήδη μοναδικό vibe. Αντίστοιχα σημαντική και η συμβολή των πάντα ανεβαστικών μουσικών επιλογών, ενώ ενέργεια στα πόδια, για να δώσουν πατήματα για τις πρώτες φιγούρες, δίνουν γεύσεις εμπνευσμένες από το Μεξικό, το Περού, τη Βραζιλία, τη Χιλή και τη Μεσόγειο.

Lurisia

Περισσότερες πληροφορίες

Che

Καραΐσκου 151, Πειραιάς
  • Ethnic κουζίνες

Nikkei Floresta

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Πλ. Δεξαμενής, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Noah

Πάρκο Ελευθερίας (Μετρό Μέγαρο Μουσικής)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.