"Alpino Cucina Italiana": 50 χρόνια κλασικό όσο και αγαπημένο

Ποιο άλλο εστιατόριο εδώ και μισό αιώνα εξασφαλίζει νοερά ταξίδια στην Ιταλία ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την χαρακτηριστική του γευστική ταυτότητα με απόλυτη συνέπεια;

alpino

Δεν έχει ταυτιστεί τυχαία με το γνήσιο ιταλικό φαγητό στα νότια, υπηρετώντας την αυθεντική γευστική κουλτούρα της Μπότας με προσήλωση και βέρο ταπεραμέντο. Εξάλλου, ποιο άλλο εστιατόριο εδώ και μισό αιώνα εξασφαλίζει νοερά ταξίδια στην Ιταλία ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την χαρακτηριστική του γευστική ταυτότητα με απόλυτη συνέπεια; Συνώνυμο με το υπέροχο καλειδοσκόπιο γεύσεων της μπότας, το "Alpino Cucina Italiana" έχει χτίσει το δικό του μύθο στο Παλαιό Φάληρο, ενώ έχει κερδίσει -εκτός από πιστούς θαυμαστές- και την πιστοποίηση Ospitalità Italiana μια σημαντική διάκριση για την προώθηση της ιταλικής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Με το ίδιο ακριβώς πάθος μιλούν άπταιστα ιταλικά και στο αδερφάκι του, το "Alpino Cucina Italiana" στο Χαλάνδρι.

alpino

Με artigianale τεχνικές, άριστες πρώτες ύλες και στην σήμα κατατεθέν την αεράτη αυλή του, το αγαπημένο πόστο του Φαλήρου φέρει την σιγουριά της εξαιρετικά καλιμπραρισμένης νοστιμιάς, με ναυαρχίδα την πίτσα ρωμαϊκού στυλ, με την signature λεπτή και τραγανή ζύμη. Στο τερέν των φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών, ένα ιδιότυπο ραγού τόνου με λιαστή τομάτα και περγαμόντο που συνοδεύει μαύρα linguine καθώς και η Amatriciana με linguine, καπνιστή πανσέτα, σάλτσα τομάτας, κρεμμύδι, σχοινόπρασο και πεκορίνο. Στον αντίποδα, οι tagliatelle De Cecco με προσούτο σε κρέμα μαύρης τρούφας, σάλτσα από mascarpone και παλαιωμένη παρμεζάνα που θα σας δικαιώσουν απόλυτα. 

alpino

Ανοίγοντας το κεφάλαιο των ωμών, πολύ ντελικάτο και δροσιστικό είναι το tartare λαυράκι με κρέμα καλαμποκιού, γάλα καρύδας, κινόα αρωματισμένο με κόλιανδρο και lime. Επιστρέφοντας στα "ιταλικότερα" του μενού ο προβολέας πέφτει σταθερά στα πληθωρικά χειροποίητα κανελόνι με φρέσκο κιμά από Black Angus, μία βελούδινη σάλτσα ντομάτας και κρέμα από ρικότα και βασιλικό.

alpino

Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα γαστρονομικά καπρίτσια της Ιταλίας, τα απολαμβάνουμε μαζί με κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα ή με ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ – εμείς προτείνουμε το προσεγμένο Νegroni- που σε συνδυασμό με τα καταπράσινα δέντρα της αυλής δημιουργούν την πιο δροσερή συνθήκη για να ‘’κρυφτείτε’’ από την βοή της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες

Alpino Cucina Italiana

Λεωφ. Ποσειδώνος 4 & Ναϊάδων 1 (έναντι Μαρίνας Φλοίσβου), Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Alpino Cucina Italiana

Παπανικολή 66, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
06/05/2024

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.