Ταξιδεύοντας γαστρονομικά στις θάλασσες της Ελλάδας

Η αγαπή για την Ελλάδα και τη θάλασσα «επιβιβάζουν» καθημερινά στα εστιατόρια «Ε/Γ Ταξιδεύοντας» στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και «Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια» στη Νέα Ερυθραία τους λάτρεις της ψαροφαγίας.

Ταξιδεύοντας

Τα δύο εμβληματικά ψαρο-φαγικά spot "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" σαλπάρουν και φέτος με γεύσεις καλοκαιρινές και άκρως ελληνικές καθώς ο consulting chef των εστιατορίων Ιορδάνης Ηλιάδης στο "ταξίδι" αυτό, μαζί με τον Έλληνα ψαρά, συνταξιδεύει και στηρίζει αδιάκοπα και τον Έλληνα παραγωγό, από τον οποίο παραλαμβάνουν απευθείας στην πόρτα τους, καθημερινά φρέσκα λαχανικά, όσπρια, ελαιόλαδο, φρούτα και αλάτι.  

​​Ταξιδεύοντας

Σε μια ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα, με κομψά τραπέζια σε λευκό και γαλάζιο και όλο το καλοκαίρι απλωμένο στα πιάτα μας, βάλτε ένα ποτήρι ούζο και ξεκινάμε... με αντζούγιες Καλλονής επάνω σε ψητές μπρουσκέτες από χαρουπόψωμο με τομάτα στον τρίφτη, ελαιόλαδο και ρίγανη. Πολύχρωμα τοματίνια από οροπέδιο Λασιθίου με αγχνιστές γαρίδες, βασιλικό και βινεγκρέτ αρωματισμένη με τσίπουρο από το Κτήμα Μουσών.

​​Ταξιδεύοντας

Από τα κυρίως εμπιστευτείτε τον ουρανίσκο σας στο παραδοσιακό κεμπάπ από σουπιά με πικάντικη σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες, χειροποίητες λαδόπιτες με γλυκιά πάπρικά και λευκό ταραμά ή σ’ ένα πιάτο με μπακαλιάρο Σαρωνικού ημέρας Μπιάνκο. Είναι μια πεντανόστιμη κερκυραϊκή παραδοσιακή συνταγή με πατάτες, σκόρδο, ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμόνι. 

Ταξιδεύοντας

Σε κάθε περίπτωση, και στα δύο εστιατόρια σάς περιμένουν πάντα ολόφρεσκα ψάρια με ό,τι βγάλει ο ψαράς κάθε μέρα και με το μότο τους που είναι γραμμένο και στον τοίχο να εγγυάται τη φρεσκάδα: "Τα αμέσως πιο φρέσκα... κολυμπάνε στην θάλασσα".

Ταξιδεύοντας

Ευαγγελιστρίας 36, Νέα Ερυθραία, 2106201572 
Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, 2104324368
Facebook: Taxidevontas/

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας...

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.