Saipan

Ένα καθιερωμένο μετά από τόσα χρόνια παρουσίας πολυασιατικό εστιατόριο, από τα καλύτερα και πιο «τίμια» της Αθήνας στο είδος του.

Saipan

Ένα καθιερωμένο μετά από τόσα χρόνια παρουσίας πολυασιατικό εστιατόριο, από τα καλύτερα και πιο «τίμια» της Αθήνας στο είδος του.

Saipan - εικόνα 1

Έχει όνομα εξωτικού νησιού της Μικρο­­νησίας στον Ειρηνικό. Από εκείνα με τις σμαραγδένιες παραλίες και τους κοραλλιογενείς υφάλους. Η κουζίνα του, ωστόσο, είναι ασιατική. Κινέζικη κατά βάση, με πιάτα από Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και Ινδονησία, όπως και γιαπωνέζικο σούσι. Μα, πάνω από όλα, το «Saipan» δεν είναι ένα τυχαίο εστιατόριο. Όταν πήγαινα περίπου πριν από 15 χρόνια, ήταν το καλύτερο κινέζικο της Αθήνας, βραβευμένο και πολυσυζητημένο. Με τα χρόνια μπορεί να μη βρίσκεται πια στο κέντρο της δημοσιότητας, αλλά έχει εξελιχτεί σ’ ένα κλασικό εστιατόριο, από τα πιο τίμια του είδους στην Αθήνα. Ο χώρος προσεγμένος, παραπέμπει στην ασιατική κουλτούρα, χωρίς να είναι φθαρμένος. Μπορντό χρώμα, πίνακες με ασιατικές φιγούρες, κινέζικα βάζα σε όλα τα μεγέθη κι ενυδρείο για καλή τύχη.

Τα περισσότερα πιάτα είναι καλοφτιαγμένα και –κυρίως– χειροποίητα, κάτι που δεν συμβαίνει σε αρκετά κινέζικα της πόλης μας. Το Saigon spring roll είναι τυλιγμένο σε φύλλο ρυζιού και αγκαλιάζει μια γέμιση με γαρίδα, χοιρινό και βερμιτσέλι (πολύ λεπτά noodles ρυζιού). Το κλασικό spring roll ξεχωρίζει από τα τυποποιημένα που έχουμε συνηθίσει. Από τα κυρίως δοκιμάστε οπωσδήποτε την crispy duck. Είναι καλής ποιότητας, καθόλου λιπαρή κι εξαιρετικά νόστιμη. Τυλίξτε τη στα πιτάκια μαζί με τα λεπτοκομμένα λαχανικά κι έχετε ένα πρώτης τάξης «σουβλάκι». Νόστιμες και οι Pataya shrimps. Σωστά ψημένες, αλλά με υπερβολική σάλτσα από ανανά, λίτσι και lemongrass. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και με το teriyaki beef το οποίο, αν και σωστά ψημένο, βάραινε με πάρα πολλή σος. Το γλυκόξινο χοιρινό ήταν εύγευστα «λουκουμαδάκια» κρέατος (υπήρχε μια υπερβολή στο κουρκούτι) μέσα σε καλοφτιαγμένη γλυκόξινη σάλτσα με ανανά.

(+) Η σταθερότητά του, η προσοχή στην ποιότητα και το πολύ ευγενικό κι επαγγελματικό σέρβις. (-) Η υπερβολή στη σάλτσα σε κάποια από τα πιάτα τα κάνει πληθωρικά πέραν του επιθυμητού και συνεπώς μη ισορροπημένα.

Περισσότερες πληροφορίες

Saipan

Κ. Βάρναλη 9 (Πλ. Δούρου), Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.