Γιορτή

Το δημοφιλές ρεστοράν στο δάσος του Δαφνίου ανανεώνεται καλλιεργώντας πάντοτε τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Γιορτή

Το δημοφιλές ρεστοράν στο δάσος του Δαφνίου ανανεώνεται καλλιεργώντας πάντοτε τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Γιορτή - εικόνα 1

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης μπορεί να μη μένει πια εδώ, η «Γιορτή» όμως συνεχίζει πολύ νόστιμα το ιδιαίτερο μονοπάτι της στην ελληνική κουζίνα. Η Δήμητρα Βάλλα, που ήταν πάντα η executive σεφ του μαγαζιού, συνεχίζει να σερβίρει πολλά από τα αγαπημένα πιάτα της προηγούμενης περιόδου, αλλά έχει διευρύνει πολύ τον κατάλογο. Λόγου χάρη, με τους πρωτότυπους λαχανοντολμάδες της οι οποίοι γεμίζονται όχι με κιμά, αλλά με ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας που τους δίνει ωραία μαστιχωτή υφή, ενώ στην πλούσια λεμονάτη σάλτσα το κύμινο αποτελεί ερεθιστικό νεολογισμό. Η σκορδάτη και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα είναι τώρα πιο κοντά στη φυσική υφή της σάρκας της μελιτζάνας. Τα πολίτικα σουτζουκάκια έχουν την τύχη να συνδυάζονται με μια ιδιαίτερα νόστιμη σάλτσα ντομάτας, αρτυμένη κατά την παράδοση με κύμινο, ενώ τα δημοφιλή ρεβίθια με αρωματικά χόρτα, που μαγειρεύονται στον ξυλόφουρνο, ανανεώθηκαν πετυχημένα με την προσθήκη παστού μπακαλιάρου. Από το μεγάλο νησιώτικο ξυλόφουρνο, όμως, έρχονται ακόμα πολλές νοστιμιές. Δεν μιλάω μόνο για τις πολύ ωραίες πίτες αλλά και για τα γαρδουμπάκια με τη ζωηρή λεμονάτη σάλτσα ή το μελωμένο μπουτάκι πάπιας confit σε μαμαδίστικο στιλ, συνδυασμένο με κάστανα, σάλτσα αγριοκέρασων και πουρέ κολοκύθας. Μερικά πιάτα, πάντως, στο τηγάνι ξεφεύγουν. Τα αρνίσια γλυκάδια έρχονται κάπως ξερά, παρά τη ζωντανή σάλτσα λεμονιού και ρίγανης, και μια γλώσσα χάνει τη φινέτσα της επειδή μένει παραπάνω απ’ ό,τι πρέπει στη φωτιά. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στις σαλάτες. Είναι εξόχως αρωματική αυτή με λάχανο, κουκουνάρι, ρόδι και σταφίδες χάρη στο περγαμόντο του ντρέσινγκ της και στα φύλλα δυόσμου.εκείνη δε με τις φακές, τις φανταστικές ξιδάτες ελιές, την κάππαρη και τα σοταρισμένα καλαμάρια με πέστο είναι ευχάριστα πρωτότυπη.

Στη «Γιορτή» πλέον τη μεγάλη φλοράλ χαρούμενη σάλα, περικυκλωμένη από τα δέντρα του δάσους, γεμίζουν οι νότες του πιάνου, που νομίζω ότι παίζει καθημερινά. Αν θέλετε, μάλιστα, να τελειώσετε θεαματικά το γεύμα σας, μπορείτε να παραγγείλετε κρέπες πορτοκάλι που θα τις ψήσουν μπροστά σας σε μπακιρένιο τηγάνι.

(+) Το νόστιμο ελληνικό πνεύμα που βασιλεύει εδώ. (-) Αποτυχίες όπως το γιουβετσάκι με μανιτάρια και τα παρατηγανίσματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιορτή

Τέρμα Ιεράς Οδού, Δαφνί, Χαϊδάρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.