Arsenis

Εκτός του ότι έκλεισε δεκαπέντε χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, θα σας ταΐσει, εκτός παρασκευοσάββατου που έχει ζωντανή μουσική, με δεκαπέντε ευρώ.

Arsenis

Εκτός του ότι έκλεισε δεκαπέντε χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, θα σας ταΐσει, εκτός παρασκευοσάββατου που έχει ζωντανή μουσική, με δεκαπέντε ευρώ.

Arsenis - εικόνα 1

Ο «Arsenis» είναι μια κλασική ταβέρνα με εξίσου κλασικό, παλιομοδίτικο ντεκόρ. Με το που κάθεσαι στη σάλα έχεις την αίσθηση του αναλλοίωτου στο χρόνο, του οικογενειακού, αν και είναι πιθανό, μια που ο χώρος έχει ήδη κλείσει δεκαπέντε χρόνια ιστορίας, από παιδί να έχεις αλλάξει στρατόπεδο και να ’χεις γίνει γονιός... Με φόντο το τουβλάκι και τις τοιχογραφίες –ανάμε­σά τους και μια με το Ποντικονήσι, καθώς ο ιδιοκτήτης Αρσένης Ίσερης είναι Κερκυραίος στην καταγωγή–, παίρνεις στα χέρια τον κατάλογο για να βρεις, εκτός από κάποια φιλέτα (πιπεράτο, αλά κρεμ, με σος μαδέρα κ.ά.), εκείνες τις γεύσεις ταβέρνας στις οποίες αρέσει σε πολλούς από εμάς να επιστρέφουμε.

Το ψωμί, ψητό με λαδορίγανη, φέρνει εξαρχής κάτι το καθησυχαστικό. Ακολουθούν καλοδουλεμένη μελιτζανοσαλάτα (€ 4,80), μαμαδίστικα κεφτεδάκια (€ 6), τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια (€ 4) και πατάτες κομμένες στο χέρι (€ 2,80). Οι κολοκυθοκεφτέδες, πάντως, λόγω του δυόσμου (που στην περίπτωσή μας παράπεσε), ήταν στο όριο του πικρού και οι άγριοι ζωχοί (€ 4) ήρθαν παραβρασμένοι. Στη συνέχεια, όμως, κατέφθασαν μια μοσχαρίσια μπριζόλα (€ 13) καλοψημένη μεν, κατά το γνωστό Greek style, αλλά ζουμερή και νόστιμη, κι ένα σουβλάκι από ψαρονέφρι (€ 12) εξίσου καλό, με το γνωστό συνοδευτικό τρίπτυχο ντομάτα-πίτα-κρεμμύδι να κρατάει τα κρεατοπαράδοτα. Το τέλος αντίστοιχο, με κρεμ καραμελέ. Και το καλύτερο όλων το γεγονός ότι εδώ, από Κυριακή έως Πέμπτη, με € 15 το άτομο μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις –πλην των φιλέτων που λέγαμε νωρίτερα–, με την τιμή να περιλαμβάνει και χύμα κρασί.

Up: H περιποιητική (και οικογενειακή) διάθεση. Οι τιμές, με μενού ή άνευ αυτού. Down: Ένα ρετουσάρισμα δεν θα ήταν κακό. Κι εκείνα τα φώτα νέον στην επιγραφή χρειάζονται;

Περισσότερες πληροφορίες

Arsenis

Ζησιμοπούλου 19, Αμφιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.