Al Dente

Νέο λουκ, παλιές... τιμές και σταθερή, ιταλίζουσα πορεία στην κουζίνα. Οικειότητα μπιστρό, με κινηματογραφικές αναφορές στο Χόλιγουντ και την Τσινετσιτά, απλίκες με «καπελάκια», λευκοστρωμένα τραπέζια και ανοιχτή κουζίνα, που πρόσφατα «κρύφτηκε» λίγο παραπάνω μαζί με μια σκεπαστή, κλεισμένη αυλή.

Al Dente

Νέο λουκ, παλιές... τιμές και σταθερή, ιταλίζουσα πορεία στην κουζίνα.

Al Dente - εικόνα 1

Το «Αl Dente» είναι από κείνες τις τρατορίες που θα ήθελες να είναι δίπλα στο σπίτι σου. Οικειότητα μπιστρό, με κινηματογραφικές αναφορές στο Χόλιγουντ και την Τσινετσιτά, απλίκες με «καπελάκια», λευκοστρωμένα τραπέζια και ανοιχτή κουζίνα, που πρόσφατα «κρύφτηκε» λίγο παραπάνω –μπροστά της τοποθετήθηκε μια κάβα, υποφωτισμένη, για ατμόσφαιρα– μαζί με μια σκεπαστή, κλεισμένη αυλή. Ο κόσμος είναι όλων των ηλικιών και των βαλαντίων. κι έρχεται ενίοτε από μακριά.

Υπάρχει λόγος. Μιλάμε για έναν απροσποίητο χώρο στο Καλαμάκι (η Θουκυδίδου τέμνει την Αμφιθέας λίγο πριν φτάσεις στην παραλιακή) που, εκτός του ότι σε κερδίζει με το γρήγορο, φιλικό σέρβις και τα ρουστίκ κατά βάση μαγειρέματα της κουζίνας του, στη μικρή κατά τα άλλα λίστα κρασιών του συναντάς κι ένα Ornellaia ή Sassicaia, στην περίπτωση που αποφασίσεις να ανεβάσεις τα τανικά… ντεσιμπέλ (και το budget).

Η βελουτέ σούπα κολοκύθας (€ 7) με γαρίδες και μπισκ σε ζεσταίνει εκ των έσω μέχρι να περάσεις στη μελιτζάνα που σερβίρεται πάνω σε κολοφτιαγμένη, μεστή σάλτσα ντομάτας με λίγη ρόκα και κρούστα παρμεζάνας

(€ 9,90), και αποφεύγει να γίνει βαριά. Οι παπαρδέλες, al dente, αποδεικνύουν το αληθές του ονόματος και σερβίρονται με μοσχαρίσια φιλετάκια (€ 11,90), πορτσίνι και μια γεμάτη και ταυτόχρονα απαλή σάλτσα από το ζωμό τους. Το φιλέτο (Charolais) αντιμετωπίζεται αρκετά σωστά, τόσο στην εκδοχή σχάρας με ελαιόλαδο και άρωμα τρούφας όσο και στην κλασική με σάλτσα από γκορκοντζόλα και καρύδι (€ 20,90). Αν όμως θέλετε μια πιο ιδιόμορφη ισορροπία, δοκιμάστε το αρνάκι γάλακτος με σος από δαμάσκηνο, κουκουνάρι και δεντρολίβανο. Ωραίο ψήσιμο –μια ιδέα ροζ το κρέας– με χαρακτηριστική γλυκύτητα και ένταση.

Up: Η προσιτή μαγειρική με ρουστίκ οικειότητα. Η σχέση ποιότητας-τιμής. Down: Ένα μιλφέιγ με ωραίο καβούρι (και όχι σουρίμι) χαλάει εξαιτίας μιας ανισόρροπης σάλτσας.

Περισσότερες πληροφορίες

Al Dente

Θουκυδίδου 19, Καλαμάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/05/2024

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"

Ένας χρόνος 'Esthio', με οινο-σιτο-μουσικό γενέθλιο event

Ένα ξεχωριστό event για το feelgood εστιατόριο, αυτή την Κυριακή 19/05.