Osteria Da Claudio

Ελαφρά και καλοφτιαγμένα πιάτα ιταλικής κουζίνας και μία από τις καλύτερες συλλογές γκράπας στην πόλη.

Osteria Da Claudio

Ελαφρά και καλοφτιαγμένα πιάτα ιταλικής κουζίνας και μία από τις καλύτερες συλλογές γκράπας στην πόλη.

Osteria Da Claudio - εικόνα 1

Αυτό που στα μάτια μου ξεχωρίζει τους ανθρώπους που ζουν από εκείνους που απλώς επιβιώνουν είναι τα πάθη. Λατρεύω τους ανθρώπους με πάθη. Εκείνους που μπορούν να περάσουν μια βραδιά μιλώντας για εστιατόρια, αυτοκίνητα, ταξίδια ή… ψάρια. Ακόμα κι αν το αντικείμενο του πάθους και πόθου τους με αφήνει παντελώς αδιάφορη, μπορώ να περάσω ώρες ακούγοντάς ή παρατηρώντας εκείνη τη σπίθα που έχουν στα μάτια. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που συμπάθησα τον Claudio, ιδιοκτήτη μιας τρατορίας στο Χαλάνδρι. Γιατί περάσαμε μπόλικη ώρα μπροστά σ' ένα ράφι με δεκάδες γκράπες, μονοποικιλιακές, παλαιωμένες ή απλές, μιλώντας γι' αυτές και μυρίζοντας τα μπουκάλια. Πρέπει να έχεις πραγματικό πάθος για να διατηρείς σε μια απλή τρατορία μια τέτοια λίστα από γκράπες. Δεν τις έχει όμως μόνο για να στολίζουν το ράφι. Ο Claudio τις γνωρίζει καλά και με τα τραγουδιστά ελληνικά του σου μιλά για καθεμιά τους με τρόπο σχεδόν θεατρικό.

Ας περάσουμε όμως στο προκείμενο. Το φαγητό. Πήγα Δευτέρα και το εστιατόριο είχε πολλή κίνηση. Παρακολουθώντας με το «αδιάκριτο» αφτί μου συζητήσεις, συνειδητοποίησα ότι οι περισσότεροι γνώριζαν καλά τα ιταλικά της ευρύτερης περιοχής κι έκαναν συνειδητά την επιλογή τους. Από ένα μενού με πολλές πάστες κι από τον πίνακα με τα πιάτα ημέρας διάλεξα μια πολύ νόστιμη piadina sorentina, λεπτό ζυμάρι που μέσα του κλείνει ρόκα, μοτσαρέλα και ντομάτα, και μια φρεσκοφτιαγμένη μπρουσκέτα με ντομάτα, σκόρδο και βασιλικό. Μετά το ρίξαμε στα ζυμαρικά δοκιμάζοντας al dente Casareccia με σολομό και κολοκύθι, ένα καλοφτιαγμένο πιάτο χωρίς κρέμες γάλακτος, κι εύγευστα, σωστά βρασμένα linguini mare monte, με γαρίδες και πορτσίνι, αν και δεν υπήρχαν πολλά μανιτάρια στο πιάτο! Το ίδιο καλά ήταν και τα τορτελίνι με γκοργκοντζόλα και σπεκ. Το συκώτι alla venezziana, σοταρισμένο με κρεμμύδι και σβησμένο σε κρασί, ήταν νόστιμο, αλλά το συκώτι είχε μπόλικες ίνες. Ένας μέτριος ανανάς με σαμπούκα και μια αδιάφορη σοκολατένια πανακότα είναι λόγος να μην ξαναπάρω γλυκό εδώ. Όλα τα άλλα όμως είναι λόγος για να ξανάρθω.

Up: Η ελαφριά μαγειρική, χωρίς κρέμες γάλακτος, και η εκπληκτική συλλογή με τις γκράπες. Down: Οι μικρές ποσότητες σολομού, πορτσίνι κ.λπ. στα αντίστοιχα πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Osteria Da Claudio

Κ. Βάρναλη 26, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.