Το στέκι του Ηλία

Σκορπισμένα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, με background τις φωτισμένες καμινάδες του Γκαζιού, μωσαϊκό κόσμου και χαλαρή διάθεση σ' ένα αυθεντικό ταβερνάκι στο Θησείο.

Το στέκι του Ηλία

Σκορπισμένα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, με background τις φωτισμένες καμινάδες του Γκαζιού, μωσαϊκό κόσμου και χαλαρή διάθεση σ' ένα αυθεντικό ταβερνάκι στο Θησείο.

Το στέκι του Ηλία - εικόνα 1

Είναι πραγματικά απίστευτο ότι το ταβερνάκι με την ψάθινη καρέκλα –καθόλου μοντέρνο, καθόλου περιποιημένο– είναι πάντα γεμάτο, ακόμα και τις καθημερινές, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ένα άλλο «φαινόμενο» είναι ότι ο κόσμος που κάθεται στα τραπέζια του δεν είναι παλιοί πελάτες, ξεχασμένοι από άλλες δεκαετίες. Βλέπεις και περίοικους, και περιποιημένες κυρίες, και νέους, και γιάπηδες. Ο Ηλίας είναι και για μένα ένα από τα στέκια που επισκέπτομαι τουλάχιστον 2-3 φορές μέσα στο καλοκαίρι, μετά τον κινηματογράφο στο Θησείο ή τη βόλτα στην Αρεοπαγίτου, απλά και μόνο γιατί εδώ περνάω καλά. Καλό location, καλοκαιρινή διάθεση, συμπαθητικό φαγητό και πολύ φιλικές τιμές. Εδώ όμως δεν βάζεις το φαγητό στο μικροσκόπιο. Το περιβόητο παϊδάκι είναι νόστιμο, αλλά απίθανα λιπαρό, τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι πλημμυρισμένα στο λάδι, το τζατζίκι είναι ήπιο. Όμως τα μπιφτεκάκια μοσχοβολούν δυόσμο, το ψαρονέφρι είναι ζουμερό, η σαλάτα φρεσκοκομμένη και οι πατάτες κομμένες στο χέρι και πεντανόστιμες. Το σέρβις είναι γρήγορο και πολύ εξυπηρετικό κι η όλη ατμόσφαιρα απόλυτα καλοκαιρινή κι ευχάριστη.

Περισσότερες πληροφορίες

Στέκι του Ηλία (το)

Θεσσαλονίκης 7, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Στέκι του Ηλία (το)

Επταχάλκου 5, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.