"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εστιατόριο Ινδονησία γάλλος σεφ Makan La Vie

Ο Lachaux Médéric, απόφοιτος της σχολής Escoffier το 2014 κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου εκπαιδευόµενου Chef και του άνοιξαν οι πόρτες να µαθητεύσει σε φηµισµένα µισελενάτα εστιατόρια. Ένα απ’ αυτά είναι το "L’Auberge du Vieux Puits" µε τον τριάστερο Gilles Goujon στο Fontjoncouse στη Νότια Γαλλία, ενώ πέρασε και από τις κουζίνες του ξακουστού Alain Ducasse στο Monaco. Γνωρίζοντας τη σύντροφό του Caroline, η οποία δούλευε ως maitre d’ hotel, αποφάσισαν ν΄αφήσουν τη Γαλλία και να εγκατασταθούν στην Ινδονησία και συγκεκριµένα στο εξωτικό νησί Gili Air στη βορειοδυτική ακτή του Lombok. 

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Σ’ αυτόν τον παραδεισένιο τόπο ο Médéric ανοίγει το εστιατόριο του "Makan La Vie" µε βάση τη fusion γαλλική κουζίνα, συνδυάζοντας τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας και παρουσιάζοντας µια πρωτότυπη και συνάµα φινετσάτη γαστρονοµική πρόταση. Το εστιατόριο είναι εναρµονισµένο µε το περιβάλλον, φωτεινό, µε ξύλινα τραπέζια, καναπέδες σε γήινους τόνους και έντονα χρώµατα στους τοίχους.

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Το menu στηρίζεται στα εποχικά φρέσκα προϊόντα. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα βότανα και ο καφές είναι απο το Lombok, όπως επίσης τα ψάρια και ο αχινός. Τα τυριά φτιάχνονται στη Java. Το Black Angus κρέας έρχεται από την Αυστραλία και ωριµάζει στο κελάρι του εστιατορίου. Ο καπνιστός σολοµός είναι από την Τανζανία. Η wine list έχει σαν βάση της κρασιά από Γαλλία και Αυστραλία.

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Το "Makan La Vie", χάρη στις γεύσεις αλλά και το φιλικό προσωπικό του, προσφέρει µια ευχάριστη εµπειρία γευσιγνωσίας µαζί µε χαλαρή διάθεση σε έναν ξεχωριστό προορισμό.  

Εστιατόριο Makan La Vie Ινδονησία γάλλος σεφ

Εστιατόριο Ινδονησία γάλλος σεφ Makan La Vie

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"