Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Περνώντας ένα βράδυ σε ένα πολύ ξεχωριστό dining event.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 19.30 και έξω από τον αριθμό 42 της οδού Ακαδημίας και την είσοδο του Μητροπολιτικού Κολεγίου παρατηρώ έντονη κινητικότητα. Οι επισκέπτες που συναντώ στον χώρο της υποδοχής μοιράζονται το ίδιο ασανσέρ αλλά προέρχονται από διαφορετικά μονοπάτια της ζωής. Λίγο αργότερα, θα καθίσω μαζί τους για να ανταλλάξουμε ιστορίες, πάνω από τα πιάτα που ειδικά για την περίσταση ετοίμασε ο Σάκης Βενέτης.

Ο Group Executive Chef των Electra Hotels and Resorts προστίθεται σε πολλούς ακόμη γνωστούς γευσιπλάστες της αθηναϊκής σκηνής, που κατά καιρούς έχουν δεχθεί να μαγειρέψουν στην ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει η Food On. "Είναι πολύ σημαντικό για εμάς που μαγειρεύουμε εδώ απόψε. Ελπίζω να σας αρέσουν όλα όσα έχουμε ετοιμάσει, σε ένα μενού μοιράσματος" ανέφερε ο Σάκης Βενέτης, που αφιλοκερδώς έφτιαξε ένα family style σκελετό πιάτων. 

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 5

Η Food On, η εθελοντική, μη κερδοσκοπική οργάνωση και ακαδημία που έχει δημιουργήσει ο Αργύρης Ζαννιάς, πέρα από τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στη μαγειρική για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, παραθέτει συχνά γεύματα - συνήθως Παρασκευές.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 2

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 1

"Μου άρεσε πάντοτε να μαγειρεύω, ξέρεις. Και μου λείπει πολύ αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια που είμαι άστεγος. Πραγματικά, μπορώ να κάνω τα πάντα αν βρεθώ σε μία κουζίνα" μου λέει ο Φώτης, που κάθεται ακριβώς απέναντί μου. "Κι εγώ" συμπληρώνει η Μαρτσιέλα. "Έχω δουλέψει σε πολλά εστιατόρια στην Ελλάδα. Σε νησιά όπως η Κεφαλονιά και η Σκιάθος" αναφέρει η συμπαθέστατη κυρία από την Αργεντινή, που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας. Καταλαβαίνω άμεσα και απόλυτα, πως απόψε, εδώ, δεν κάνουμε απλά ένα ταξίδι στη γεύση αλλά και ένα τέτοιο στην αλληλεγγύη.

Food On: Ένα διαφορετικό τραπέζι στο κέντρο της Αθήνας 6

Ακριβώς όπως μου είχε πει ο Αργύρης Ζαννιάς, είχα την ευκαιρία να δειπνήσω με ανθρώπους που δεν είχα ξανασυναντήσει, έκανα συζητήσεις που δε φανταζόμουν, άκουσα ιστορίες που με συνεπήραν. Και ναι, έγινα σοφότερος. Ένιωσα καλά, έστω και σαν ένα μικρό κομμάτι σε ένα παζλ ενός μεγάλου σκοπού. 

Όλη η δράση της Food On, στηρίζεται αυστηρά και μόνο σε δωρεές, οι οποίες αποτελούν την έμπρακτη στήριξη, τόσο ιδιωτών όσο και νομικών προσώπων στο έργο της.


Info

foodon.eu

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!