Καθαρά Δευτέρα (και) σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας

Κάποιες επιλογές στην πόλη για να μετρήσεις χαρταετούς με συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων.

Καθαρά Δευτέρα εστιατόρια στην Αθήνα

Η Καθαρά Δευτέρα έφτασε και η Σαρακοστή ξεκινά κλασικά με θαλασσινά, στις ψαροταβέρνες και τα εστιατόρια για ψάρι της Αθήνας που έχουμε συγκεντρώσει σε ένα χορταστικό αφιέρωμα

Αν θέλετε κι άλλες last minute ιδέες, στη σκιά του παλιού Χίλτον, το εστιατόριο 'Βασίλαινας' θα είναι ανοιχτό τόσο την Καθαρά Δευτέρα όσο και τη Δευτέρα 25η Μαρτίου, από νωρίς το μεσημέρι. Η θάλασσα, φυσικά, πρωταγωνιστεί: Η Καθαρά Δευτέρα αλλά και η 25η Μαρτίου, που παραδοσιακά τρώμε μπακαλιάρο, αποτελούν για τον 'Βασίλαινα' ημέρες μεγάλης γιορτής.  

Η θρυλική ταραμοσαλάτα, το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινη αλμύρα, μελάνι σουπιάς και σουτζούκι, οι καραβίδες και οι γαρίδες Αμβρακικού, το καρπάτσιο με χτένια, η αχινοσαλάτα, το νόστιμο γιουβέτσι με γαρίδες και καπνιστή ντομάτα και ο τηγανητός μπακαλιάρος σε κρούστα με πικάντικη πολίτικη σαλάτα μαζί με τις φρέσκιες σαλάτες αποτελούν μερικές μόνο από τις επιλογές για αυτές τις ημέρες. 

​​​​Βασίλαινας, μεσημέρια Κυριακής

Αμπιμπάγιο Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο Θησείο και σε ένα νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, το 'Αμπιμπάγιο' φέρνει την αίσθηση καφενείου της παλιάς Αθήνας κάτω από την ιερή προστασία της Ακρόπολης. Με ανανεωμένο μενού και τη φρέσκια οπτική του σεφ Κωνσταντίνου Παλυβού, τα πιάτα της φωτεινής και όμορφης γαστρο-ταβέρνας σε ταξιδεύουν στην ελληνική γη και θάλασσα.

Την Καθαρά Δευτέρα θα συνεχίσει σε παρεμφερείς ρυθμούς, παρέχοντας επιλογές σαν την πολίτικη σαλάτα στα κάρβουνα με πιπεριές Φλωρίνης, χούμους από γίγαντες φούρνου, με τραγανά φασόλια και γκρέιπφρουτ, ξιδάτο χταπόδι με πέρλες θαλασσινού νερού, μπέικον καραβίδας με λεμόνι κονφί, νιγκίρι μυδοπίλαφο, μεταξύ άλλων.

Ο Μάρτιος είναι ένας άκρως γαστρονομικός μήνας στο 'Four Seasons Astir Palace' 1

Την Καθαρά Δευτέρα, 18 Μαρτίου, οι επισκέπτες του 'Four Seasons Astir Palace Hotel Athens' θα απολαύσουν στην 'Taverna37' ένα οικογενειακό μενού με ζωηρά ορεκτικά, ζουμερές σαλάτες, παραδοσιακά μαγειρεμένα θαλασσινά και σαρακοστιανά (€95/ άτομο), ενώ η Δευτέρα 25 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στο παραδοσιακό μπακαλιάρο σκορδαλιά σε δημιουργικές παραλλαγές. Προς τιμήν της Καθαράς Δευτέρας, το 'Mercato' θα προσφέρειένα ξεχωριστό brunch μενού με θαλασσινά (€110/ άτομο). 

Καθαρά Δευτέρα στο 'St. George Lycabettus'

Στην περίπτωση που έχεις αποφασίσει να παραμείνεις εντός των αθηναϊκών τειχών την Καθαρά Δευτέρα και σε συγκινεί το ενδεχόμενο να πετάξεις χαρταετό στο λόφο του Λυκαβηττού, τότε πρέπει να γνωρίζεις πως μία ενδιαφέρουσα γευστική προοπτική σε σε περιμένει στο ξενοδοχείο 'St. George Lycabettus'.

Εκεί, ο βραβευμένος executive chef, Στέφανος Παπανικολάου, έχει ετοιμάσει ένα gourmet buffet με θαλασσινές γεύσεις, στο 'Grand Balcon'. Λαγάνες χειροποίητες, χταποδοσαλάτα με κρεμμυδάκια, πιπεριές με χαρουπόμελο , μύδια αχνιστά με λευκό κρασί και μαραθόριζα, γαρίδες με κουρκούτι και λαδολέμονο μαστίχας, σουπιές με άγρια χόρτα, παραδοσιακός μπακαλιάρος τηγανιτός και πολλά άλλα σε περιμένουν.

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Mercato

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.