"Πιάτσα Καλαμάκι": Η πιο νόστιμη αθηναϊκή πιάτσα

Το street food της ελληνικής καρδιάς σε πλειάδα επιλογών με τυλιχτά και XL μερίδες ψητών είναι αυτό που χρειάζεσαι αμέσως μετά τη θεατρική σου έξοδο.

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Λένε παραδοσιακά ότι πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι και στο "Πιάτσα Καλαμάκι" το εν λόγω motto το παίρνουν πολύ σοβαρά. Με μια πρώτη ματιά στο εκτενές μενού καταλαβαίνεις ότι εδώ έχεις επιλογές και η γκάμα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη: περισσότερα από 100 τυλιχτά με 6 διαφορετικές πίτες, το περίφημο πιτσόγυρο Βόλου, μπουρί Θεσσαλονίκης, θρακόψωμο και πληθωρικές μερίδες για όλη την παρέα. Είναι στάση κομμένη και ραμμένη για τα νυχτερινά φαγοπότια μετά το θέατρο αφού όλο και κάπου κοντά σε κάποια θεατρική πιάτσα βρίσκεις ένα "Πιάτσα Καλαμάκι": στην Κυψέλη, τη Νέα Σμύρνη, την Ηλιούπολη, το Χαλάνδρι, την Καισαριανή, τον Πειραιά, το Αιγάλεω και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Παίρνοντάς τα από την αρχή, στα ορεκτικά ξεχωρίζουν η ψητή φέτα μπουγιουρντί, το τυροπιτάρι Ευβοίας και τα μερακλίδικα λουκάνικα με πατάτες όμως έχουν μεριμνήσει και για τους χορτοφάγους με ένα αξιοζήλευτο vegetarian box που τα έχει όλα: κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες, φαλάφελ, onion rings και πατάτες τηγανιτές. Πέρα από τα κλασικά αλείμματα, θα βρείτε και αρκετές σάλτσες, νηστίσιμες και μη, ενώ ακόμα και οι σαλάτες είναι εκτός πεπατημένης με τη ρόκα και ταλαγάνι ή μανούρι, τη ceasar’s γύρο κοτόπουλο (τη λες και γεύμα) ή τη σπανακοτυροπιτοσαλάτα.

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Τα τυλιχτά δίνουν ρεσιτάλ ποικιλίας με τουλάχιστον 100 γεύσεις, η μία καλύτερη από την άλλη, που περιλαμβάνουν επίσης αρκετές χορτοφαγικές προτάσεις. Σε 6 διαφορετικές
πίτες τυλίγουν από χοιρινό γύρο, κεμπάπ πολίτικο, πανσετάκι και κοτομπέικον μέχρι φαλάφελ, κοντοσούβλι, μπακαλιάρο πανέ και συκώτι μοσχαρίσιο γάλακτος με κάθε λογής παρελκόμενα. Την τιμητική του έχει και ο περίφημος πιτσόγυρος με αφράτη ζύμη pinsa Romana, το πιο καθαρό "βρώμικο" που δεν είναι άλλο από το μπουρί Θεσσαλονίκης, burgers και o "πρωταθλητής του street food", το θρακόψωμο ενώ οι μερίδες XL συναγωνίζονται τις σκεπαστές και τα ψητά στα κάρβουνα για τους μερακλήδες της παρέας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Πιάτσα Καλαμάκι

2ας Μαΐου 34 (κεντρ. πλατεία), Νέα Σμύρνη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Ηρακλείου 2 (πεζόδρομος), Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Φωκίωνος Νέγρη 17 (πεζόδρομος), Κυψέλη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως 10-12, Ηλιούπολη
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Ακτή Μουτσοπούλου 23, Πασαλιμάνι, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Δημαρχείου 22, Πλατεία Εσταυρωμένου, Αιγάλεω
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Φιλολάου 7, Καισαριανή
  • Εστιατόρια

Πιάτσα Καλαμάκι

Λεωφ. Δεκελείας 80, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.